Doğan Kabak : Arabanızı 1 Saat İçinde Satın!

1
4534

Arabanızı, arabam.com’a değerinde trink satmak çok kolay. Geçtiğimiz günlerde otomotiv dünyasının duayen ismi Doğan Kabak, arabam.com trink satış noktalarının birisine gelerek 1 günlüğüne bizlerle birlikte çalıştı. Şubemizde geçirdiği süre boyunca “Trink Sat” uygulamamızın işleyişini yakından takip etme şansı bulan Doğan Kabak, tüm deneyimlerini youtube kanalında objektif olarak yayınladı.

Dakikalar içerisinde binlerce kişi tarafından beğenilen videoya birçok yorum ve soru geldi. Bugün ise bu yazı aracılığıyla tüm gelen soruları cevaplayıp Trink Sat uygulamasına dair kafanızdaki tüm soru işaretlerini ortadan kaldıracağız.

Eğer sizin de Trink Sat’a dair merak ettiğiniz sorular varsa yorum kısmında belirtirseniz onları da tek tek cevaplayacağımıza emin olabilirsiniz.

arabamcom trink sat

Öncelikle Trink Sat nedir ondan bahsedelim. Trink Sat, aracını çok çabuk bir şekilde, güvenli ve değerinde satmak isteyen müşteriler için hazırlanmış bir sistemdir. Bu sistem, sürekli olarak değişen otomotiv piyasası ile entegre bir şekilde çalışan ve daima güncel piyasaya göre teklifler veren bir algoritmaya sahiptir.

Şimdi de sürecin adım adım nasıl işlediğine bakalım.

1.Adım aracınızı trink sat üzerinden satmaya karar vermek.

trink sat
Görüntüdeki veriler temsilidir.

Aracınızı satmaya karar verdiğinizde hemen web sitemize ya da mobil uygulamamıza girerek “Trink Sat” seçeneğini seçiyoruz. İlk olarak marka, model, yıl, gövde tipi, yakıt türü, vites çeşidi, aracın versiyonu, gövde rengi ve aracımızın kaç kilometrede olduğuna dair bilgileri doldurmamız gerekiyor. İkinci aşama olarak eğer varsa aracınızdaki opsiyonel eklentiyi belirtmeniz gerekiyor. Ardından aracınızda değişen ya da boyanan parçalar varsa onları sisteme girmeniz gerekiyor. Son olaraksa tramer kaydı varsa onu belirtiyorsunuz. Bu işlemlerin sonucunda, piyasaya göre sürekli olarak güncellenen “Trink Sat” algoritması tarafından sizlere bir fiyat teklifi yapılıyor. Teklifi görebilmek için girdiğiniz cep telefonu numaranızı sistem tarafından gelen aktivasyon koduyla doğrulamanız gerekiyor.

Teklifi beğendiğiniz takdirde iki ayrı seçenek karşınıza çıkıyor. Bu seçeneklerden ilki “Hemen Randevu Al”. Hemen randevu al seçeneğini seçtiğiniz takdirde; İstanbul (Maltepe, Ümraniye, İkitelli, Şişli, Sefaköy), Ankara, Adana, İzmir, Bursa, Antalya ve Konya illerinde yer alan arabam.com satın alma merkezleri için randevunuzu alabilirsiniz. Bir diğer seçenek ise “Çat Kapı”. Çat kapı olarak bir arabam.com trink sat merkezine giderek de trink satış işlemlerinizi başlatabilirsiniz ancak siz de takdir edersiniz ki trink satış işlemlerimize duyulan yoğun ilgi ve talep doğrultusunda çat kapı ziyaretlerinizde biraz bekleme süresi ile karşılaşabilirsiniz. Bu sebepten eğer beklemek istemiyorsanız randevulu gelmeniz tavsiye edilir.

“Hemen Randevu Al” seçeneğiyle işleminize devam etmeniz haline size en uygun gün ve saati belirterek randevu talebinizi oluşturabilirsiniz. Randevunuzu oluşturduktan sonra arabam.com, belirttiğiniz telefon numarasından sizleri arayacak ve bilgilerinizi teyit etmek amaçlı birkaç soru soracak bu aşamadan sonra randevunuz onaylanacak ve 2.adıma geçeceksiniz.

2.Adım Ekspertiz

Bu aşamada aracınız bir ekspertiz kontrolünden geçiyor. Bu kontrolün temel sebebi, gözünüzden kaçan herhangi bir hasar ya da sizin dahi bilmediğiniz bazı arızaların olabilmesidir. arabam.com tarafından satın alınan araç yakın zamanda trafiğe geri döneceği için arabam.com bahsi geçen aracı tam kondisyonuyla geri döndürmeyi hedefliyor. Bunun en temel sebebi de en ufak bir arızanın dahi trafikte birçok vatandaşımızın hayatına mal olma ihtimalidir, bunu hiçbirimiz istemeyiz.

2.adımın ilk aşamasında aracınızın kaportası ve alt takımı gibi fiziki parçaları incelenir. Bu inceleme yapıldıktan sonra eğer her şey beyan ettiğiniz gibiyse başta verilen teklifle yola devam edilir. Ancak aracınızda belirttiğinizden farklı bir durum tespit edilirse bunlar sisteme işlenir ve size yeni bir teklif yapılır. Bu teklifi kabul etmeniz halinde ise ikinci aşama olarak motor mekanik incelemeleri yapılır. Mekanik incelemeler sonucunda eğer aracınız beyan ettiğiniz kondisyondaysa önceki teklif geçerli olur ancak ekstra problemlerle karşılaşılırsa yapılacak yeni teklif üzerinden anlaşma yapılır.

3.Adım Noter

Taraflarca anlaşma sağlandığı takdirde şubedeki yetkili kişi arabam.com’u vekaleten aracınızın satın alma işlemini gerçekleştirir. Noter masraflarının tamamı arabam.com tarafından karşılanır ve anlaşılan miktar üzerinden satış işlemleri gerçekleştirilir. Para ise genellikle yarım saat içerisinde hesabınıza geçer ancak öngörülemeyen bazı teknik aksaklıklar nedeniyle bu süre maksimum 1 saate uzayabilir.

Trink Sat ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Hangi modeller için “Trink Sat” Teklifi Alabilirim?

Arabam.com “Trink Sat” uygulaması üzerinden yalnızca 200.000 kilometrenin altında olan ve 2000 yılı ile içinde bulunduğumuz yılın 2 yıl öncesine kadar üretilmiş (Örneğin: 2020 yılı için 2020-2=2018) binek araçlarınız için teklif alabilirsiniz.

Bu uygulama sonucu arabamı kim satın alacak?

Bu satışta yetkili satın alma uzmanımız arabam.com adına aracınızı satın alacak.

Birkaç gün arayla aynı araca farklı teklif aldım sebebi nedir?

Öncelikle teklifler 3 iş günü için geçerlidir. 3.günden sonra yeniden bir teklif almak isterseniz aracınız o günün koşullarına yönelik değerlendirilir. Sistem algoritması iki tarafında mağduriyet yaşamaması adına sürekli olarak piyasadaki arz talep döngüsüne göre güncel tutulur. Bu nedenle birkaç gün sonra isteyeceğiniz yeni teklif farklı olabilir.

Arabama verilen teklif nasıl belirleniyor?

İkinci el araç pazarındaki sürekli olarak değişen dinamik dengeler doğrultusunda, algoritmamız aracınızın durumunu da göz önüne alarak adil bir şekilde teklifleri kendisi belirliyor.

Trink Sat için aranan koşullar nelerdir?

Fiyat teklifi, arabanıza ait verdiğiniz bilgiler doğrultusunda verilir. Eğer teklif alma aşamasında verilen yıl, marka – model, km, hasar, boya – değişen bilgilerinde fark var ise, fiyat teklifi geçerliliğini kaybeder. Ekspertiz incelemesi sırasında araçta fiyat teklifi öncesi verilen bilgiler dışında hasar/değişen/boya çıkması durumda nakit teklifinde değişiklik olabilir. Ekspertiz incelemesi yapıldıktan sonra alınabilmesi için aracın aşağıdaki koşulları karşılaması gerekir:

  • Aracın vergi/ceza borcunun olmaması
  • Araç üzerinde haciz/ipotek bulunmaması
  • Araç ruhsat sahibinin veya vekalet verdiği kişinin noterde bulunması
  • Araç ruhsat sahibinin, aracı en az 1 ay önce satın almış olması
  • Muayenesinin en az 30 gün geçerli olması
  • Yedek anahtar ve kullanım kılavuzunun olması (Araç almamıza engel değildir, ancak eğer yoksa fiyat revize edilecektir)
  • Aracın ağır hasarlı/pert geçmişinin olmaması
  • Araç airbag işlemli/açmış olmamalı
  • Araçta arıza lambası yanıyor olmamalı

Aracı hemen satın alıyor musunuz?

Koşulların doğru bir şekilde sağlanması halinde anlaşılan fiyat üzerinden hemen notere gidilir. Satış işlemi gerçekleştikten sonraki bir saatlik dilimde ise paranız banka hesabınıza geçecektir.

Noter işlemlerini kim karşılayacak?

Noterdeki satıştan kaynaklı tüm masraflar arabam.com tarafından karşılanır.

Randevu almadan gelebilir miyim?

Randevu almadan çat kapı olarak gelebilirsiniz ancak bu durumda yoğunluk sebebiyle bir süre beklemeyi göze almalısınız.

Satış süreci boyunca yanımda olması gereken belgeler nelerdir?

  • Ruhsatınız
  • Nüfus Cüzdanınız
  • Araç sahibi olmamanız durumunda geçerli vekalet belgeleriniz
  • Aracın yedek anahtarları ve kullanım kılavuzları
  • Araç servis dokümanları (varsa)
  • Araç Muayene geçerlilik süresi en az 30 gün,

Ayrıca araç satışına engel oluşturacak;

  • Ödenmemiş trafik cezası,
  • Ödenmemiş MTV borcu,
  • Araç üzerine rehin/haciz sorgulamalarını da yapmanız noter işlemlerinin aksamaması adına önemlidir

Trink Sat üzerinden teklif alma sınırı var mıdır?

Trink Sat uygulamamız üzerinde haftada maksimum 3 kere teklif alabilirsiniz.

Süreç devam ederken arabamı satmaktan vazgeçtim herhangi bir ücret öder miyim?

Hayır, Trink Sat işlemleri devam ederken herhangi bir sebeple arabanızı satmaktan vazgeçebilirsiniz. Bununla ilgili sizden hiçbir ücret talep edilmez.

Arabanızı 1 Saat İçerisinde Satmak için Hemen Tıklayın!

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here