Serial 1 ile Yeni Bir Sektöre Atılım!

Harley-Davidson, e-bisiklet segmentine girmek için Serial 1 Cycle Company adlı bir alt marka yarattı. Daha küçük ve daha ucuz ürünler sunmanın, daha genç alıcılara ulaşarak karını artırmasını umuyor.

Her mobilite start-up’ının ütopik bir slogana ihtiyacı vardır. Serial 1 de bu konuda öne çıkan bir slogan oluşturmuş. Şirket “dünyanın hareket etme şeklini değiştirmeyi” hedefliyor. Serial 1, Harley-Davidson tarafından istihdam edilen bir grup bisiklet tutkunu tarafından kuruldu. Yönetim ekibinin her üyesi daha önce motosiklet üreticisinde üst düzey bir pozisyonda bulundu. Ürünlerinin Harley mağazalarında mı satılacağı yoksa markaya özel alanlarda mı dağıtılacağı konusunda henüz bir açıklama yok.

Seri 1’in marka yöneticisi Aaron Frank, gelecekteki modeller hakkında yorum yapmadı ancak EICMA’nın prototiplerinin “Seri 1 eBicycles’ın nasıl görünebileceğinin göstergesi” olduğunu belirtti.

Frank, gönderdiği bir e-postada, “Bisikletleri mümkün olduğunca kolay ve sezgisel hale getirmek için büyük adımlar atılıyor.” dedi.

harley davidson serial 1

Serial Number One Motosikletten İlham Alınıyor

İlk Serial 1 e-bisiklet, bilinen en eski Harley-Davidson motosiklet olan 1903 Serial Number One’dan ilham alan retro tarzı bir model. Beyaz lastiklere sahip. Çerçevesi siyaha boyanmış ve sürücü, bir dizi eski görünümlü cilalı yayla desteklenen kahverengi bir koltukta oturuyor. Güç aktarım mekanizması ve teknik özellikleri henüz yayınlanmadı. Altın çıkartmalar, bisiklet ile orijinal Seri Numaralı arasında başka bir görsel bağlantı oluşturuyor.

Şirket ve ürünleri hakkında ek ayrıntılar 16 Kasım 2020’de yayınlanacak ve Amerikan teslimatlarının geçici olarak 2021 baharında başlaması planlanıyor. Fiyatlandırma hakkında da bir bilgi yok.

serial 1 harley davidson bisiklet

Neden E-bisikletler?

Harley-Davidson, motosiklet dünyasında 117 yıllık bir üne sahip ve adı tüm dünyada yankılanıyor, öyleyse elektrikli bisiklet üretmenin amacı nedir? Tek kelimeyle: karlılık. E-bisiklet segmentinin 2019’da küresel olarak yaklaşık 15 milyar dolar değerinde olduğuna ve 2020 ile 2025 arasında yıllık % 6’nın üzerinde büyümesinin beklendiğine işaret etti. Bu arada, motosiklet sektörü öngörülemez bir ortam haline geldi.

Her motosiklet üreticisi bu zorluklarla karşı karşıya kalırken, Harley’nin sorunları müşterilerin yaş aralığından da kaynaklanıyor. Yeni nesil alıcıları galerilere çekmek şok edici derecede zor bir süreç olarak karşılarına çıkıyor.

 

İkinci El Motosiklet İlanları

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here