Rivian ‘ın serveti artmaya devam ediyor. Burada birkaç milyar dolardan bahsediyoruz. Amazon ve Ford destekli elektrikli araç start-up firması, bu sefer T. Rowe Price tarafından yönetilen bir başka büyük yatırım turunu daha yeni duyurdu.

Rivian

Diğer katılımcılar arasında Amazon’un İklim Rehni Fonu, Fidelity Management and Research Company ve yatırım firmaları Coatue ve D1 Capital Partners’ın yanı sıra “birkaç diğer mevcut ve yeni yatırımcılar” da bulunuyor.

Rivian, 2.65 milyar dolar daha topladı ve bu da onu dünyadaki en yüksek finanse edilen EV girişimlerinden biri haline getirdi. Bu son tur 2,5 milyar dolar topladıktan sadece altı ay sonra ve 1,3 milyar dolarlık bir turdan yaklaşık bir yıl sonra geliyor.

Rivian, 2019’un başından bu yana 8 milyar dolar topladı. “R1T, R1S ve Amazon ticari teslimat araçlarını piyasaya sürerken bu bizim için kritik bir yıl. Yatırımcılarımızın desteği ve güveni, bu lansmanlara odaklanmamızı sağlarken aynı zamanda işimizi büyütmenin bir sonraki aşaması için ölçeklendirmemizi sağlıyor.” dedi. Rivian Kurucusu ve CEO’su RJ Scaringe.

Rivian R1T ve R1S’nin Teslimatları Nihayet Başlayacak

Bu Haziran’dan itibaren, Rivian R1T ve R1S’nin teslimatları nihayet başlayacak. Her iki araç için 75.000 $ ve 77.500 $ fiyatlı Lansman Sürümleri yalnızca bir haftada tükendi. Ayrıca, yakın zamanda test edilen tamamen elektrikli bir taşıma kamyoneti geliştirmek için Amazon ile çalışmaya devam ediyor.

Amazon şimdiye kadar toplam 100.000 kamyonet sipariş etti ve bu da bu yıl içinde Rivian’ın Normal, Illinois fabrikasında üretime başlaması planlanıyor. Teslimatlar 2024 yılına kadar tamamlanacak.

Rivian, bu son yatırım turuna nereye yatırım yapmayı planladığını özellikle belirtmedi. Ancak şirketin, bu alıcıların zevklerine ve gereksinimlerine daha uygun daha küçük modellerle, oldukça karlı Çin pazarına ve Avrupa’ya girmek istediğini biliyoruz.

Eşit derecede ilginç olan, tamamlandığında, ABD genelinde dağ bisikleti ve yürüyüş parkurları, kano noktaları ve kaya tırmanışı kayalıkları gibi önemli yerlerde açık hava macera arayanlar için özel bir şarj ağından oluşacak olan şu anda geliştirilmekte olan Rivian Advanture Ağıdır. Her bir şarj ünitesi, yalnızca 20 dakikada 140 mil menzil sağlar. Rivian’ın ağı Rivian olmayan sahiplere açıp açmayacağı hala bilinmiyor.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here