İşte Audi dünyanın en büyük elektrikli otomobil pazarına nasıl gireceği ile ilgili bilgiler. Audi Çin ‘de EV hakimiyeti kurarak gelecek Dünya nesli için Markasını hazırlamak istiyor.

Audi Hazırladığı Planı Açıkladı

Audi, ABD’deki EV ailesini, yaklaşan e-tron GT ve Q4 e-tron gibi yeni modellerle genişletmeye hazırlanıyor. Bunu yaparken Alman otomobil üreticisi dünyanın en büyük elektrikli otomobil pazarına girmek için cesurca bir yeni plan açıkladı; Çin. Çin’deki elektrikli araçların popülaritesinden yararlanmak için Audi, Çin pazarına lüks elektrikli otomobiller geliştirecek yeni bir şirket kurmak için First Automobile Works (FAW) ile işbirliği yaptığını duyurdu.

Audi Çin

Ortak girişimin bir parçası olarak, iki şirket 2024’ten itibaren Çin’in Changchun kentinde 4,6 milyar dolarlık yeni bir tesis açılışında Audi etiketli elektrikli modeller üretmek için güçlerini birleştiriyor. Bu birleşme, VW Group’un yerel olarak ortaya çıkan FAW ile uzun süredir devam eden ortaklığını güçlendirecek.

Audi A6 ve A4’ün uzun dingil açıklığı versiyonları da dahil olmak üzere, Çin pazarı için özel olarak üretilmiş Audi ve VW modelleri de bu ortaklığa dahil. Audi AG ve Volkswagen Group China, yeni şirkette yüzde 60 hisseye sahip olacak, kalan yüzde 40 ise FAW’a ait olacak.

Audi-FAW Ortaklığı Güçleniyor

Audi Yönetim Kurulu Başkanı Markus Duesmann, “Changchun’daki yeni Audi-FAW şirketi ile Çin pazarındaki varlığımızı daha da genişletiyor ve yerel üretim yoluyla tamamen elektrikli premium araç üreticisi olarak konumumuzu güçlendiriyoruz” dedi. AG. “Bunu yaparken, Çin’deki Audi başarısını sürdürüyor. Ayrıca Çin otomotiv endüstrisinin sürdürülebilir mobiliteye doğru hareket ederken dönüşümünü şekillendirmeye aktif olarak yardımcı oluyoruz.

Audi Çin

” Audi Çin Başkanı Werner Eichhorn, “Audi ve FAW arasındaki bu derinleşmiş ortaklık, çok önemli Çin pazarında Audi için bir sonraki ‘altın on yıl’ olarak yeni bir elektrifikasyon çağını müjdeliyor.” Audi’nin Çin için geliştirdiği yeni lüks EV serisi ile ilgili ayrıntıları şu an için az.

Tek bildiğimiz, her modelin yeni nesil Porsche Maçan modeli EV’nin temelini oluşturacak aynı platformda Porsche ile birlikte geliştirilen Premium Platform Electric (PPE) mimarisi ile desteklenecek olması.

Audi’nin FAW ile ortaklığı, Alman otomobil üreticisinin yerel olarak üretilen modellerin sayısını 2021’in sonunda 12’ye çıkarmasına olanak tanıyacak. Bu, Çin’in Audi’nin dünyadaki en büyük pazarı olmaya devam etmesi ve 727.358 araç satması nedeniyle önemli bir adımdır. Geçen yıl, Audi’nin Çin’deki satışlarının üçte birini oluşturan EV hedefine ulaşmasına yardımcı olacak.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here