Corsair, 2026’da Elektrikli Lincoln Corsair (Corsair-E) olacak. Ford’un elektrikli araç arayışı hiçbir zaman azalma belirtisi göstermiyor. Dearborn merkezli otomobil üreticisi, GM ve Stellantis crosstown rakipleri gibi, pil teknolojilerinden mobilite çözümlerine kadar her şeye milyarlarca dolar yatırım yapıyor. Bu yatırım ile geleceğe dönük araç üretimi konusunda kararlı bir duruş sergiliyor.

Elektrikli Lincoln Corsair

Bu çabalardan ilki, 2021 Ford Mustang Mach-E’ye ulaştı. Önümüzdeki yıl, tamamen elektrikli F-150 piyasaya sürülecek. Daha da ileriye bakıldığında, bir Mustang EV 2028’de gelebilir.

Elektrikli Lincoln Corsair 2026’da Kanada Tesisinde Üretime Başlayacak

Peki ya Ford’un lüks markası Lincoln? Talihsiz koşullar nedeniyle, önceden planlanan Rivian merkezli lüks crossover iptal edildi, ancak bu Lincoln’un bu kadar kolay pes ettiği anlamına gelmiyor. Automotive News’e göre, Corsair-E olarak adlandırılan tamamen elektrikli Lincoln Corsair, Ford’un Oakville, Ontario, Kanada tesisinde Eylül 2026’da üretime başlayacak. Corsair-E’nin, her iki markadan toplam beş farklı modelle paylaşılacak özel bir elektrikli araç platformuna gireceği ve ilki 2025’te satışa çıkacağı tahmin ediliyor. Ancak raporda bunun olup olmadığını belirtmedi.

Elektrikli Lincoln Corsair

Mach-E’nin temelini oluşturan aynı platform olacak. Ancak yaptığı şey, Lincoln’ün hem Corsair-E’yi hem de yanmalı motorlu versiyonu yan yana üretip satabileceğiydi. Eğer öyleyse, bu muhtemelen mevcut Corsair ve Corsair PHEV’in öngörülebilir gelecekte satışta kalacağı anlamına gelir.

Elektrikli Lincoln Corsair

Corsair şu anda platformunu Ford Escape ve Bronco Sport ile paylaşıyor. Hem Corsair hem de Escape, Kentucky, Louisville’de üretildi. Bu rapor aynı zamanda Escape’in varisinin de ilk göstergesi olabilir. Escape ve Corsair, 2020 model yılı için tamamen yeniydi ve varislerinin 2025-26 civarında gelmesi mantıklı olacaktı. Başka bir deyişle, yeni nesil Escape de tamamen elektrikli olabilir, ancak yanmalı bir versiyonun mu yoksa en azından PHEV’in mi sunulacağını bilmek için henüz çok erken.

Elektrikli Lincoln Corsair

Hem Corsair hem de Corsair-E’yi satmak, ikincisi Tesla Model Y ve Audi Q4 e-tron’a doğrudan rakip olmak, Lincoln’e daha fazla müşteri çekme avantajı sağlayacaktır. O yeni 2025 EV gerçekten bir sonraki Escape ise Ford aynı şeyi yapacak mı?Bunu  zaman gösterecek.

İkinci El Otomobil İlanları

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here