Ford Thunderbird modelini geri mi getiriyor? Ford, gelecekteki bir ürüne isim vermek için geçmişine bakıyor olabilir. Geçtiğimiz birkaç yıl içinde Ford, bazıları üretim modellerinde sona eren bir dizi ticari marka elde etti.

Hatırladığımız en eski örnek, 2016 yılında dosyalanan ve yakın zamanda yakında çıkacak bir kamyon modelinde kullanıldığı ortaya çıkan Maverick adıdır. Ford ayrıca Bronco için G.O.A.T modları ve yaklaşan bir performans varyantı için kullanılacak Warthog adının da ticari marka olduğu ortaya çıktı. Ancak son keşfimiz bizi çok heyecanlandırdı.

13 Ocak 2021’de Ford, Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisi’ne (USPTO) “Thunderbird” adı için başvurdu. Ford’un en ikonik modellerinden biri (yine) modern bir geri dönüş olabilir.

Ford Thunderbird Adının Geçmişi 1955’e Kadar Uzanıyor

Ford Thunderbird adının geçmişi 1955’e kadar uzanıyor , 11 kuşaktan oluşuyor ve 2005’e kadar devam ediyor. Genellikle T-Bird olarak adlandırılan bu model, birçok farklı konfigürasyonla “kişisel lüks bir coupe” olarak pazarlandı.

Ford Thunderbird’ün her zaman iki kapısı vardı, ancak ömrü boyunca bir coupe ve bir üstü açılabilen bir model olarak satıldı, bazen bir arka koltuk sunarken diğer zamanlar iki koltuklu olarak satıldı.

Ford, 1968’den 1998’e kadar Lincoln Continental Mark III, Mark IV, Mark V, Mark VII, Mark VIII ve Mercury Cougar olarak adlandırılan daha lüks versiyonlar sundu. T-Bird’ün orijinal çalışması, modelin durdurulmasından önce 1955’ten 1997’ye kadar sürdü.

Ford, orijinal modele itaat eden retro tarzı bir modelde 2002 yılında on birinci nesil için isim plakasını geri getirdi. Ford Mustang Mach-E ve yaklaşan Maverick gibi son modellerde gördüğümüz yeni Ford Thunderbird’ün önceki modeller gibi olacağına dair bir garanti yok. Aslında, neredeyse kesin olarak söyleyebiliriz ki, modern bir Ford Thunderbird, büyük bir motoru olan iki kapılı lüks bir coupe olmayacaktır. Zaten adından belli olacağı gibi “gök gürültüsü” kelimesi ile, elektriksel bir canlanma için mükemmel bir aday gibi görünüyor. Tahmin etmemiz gerekirse, yeni Ford  Thunderbird’ün ya tamamen elektrikli bir spor otomobil ya da Ford’un serisinde Mach-E’nin üzerinde oturacak daha büyük bir SUV olacağını söyleyebiliriz.

USPTO dosyalamasında “Motorlu taşıtlar, yani konsept motorlu araçlar; dört tekerlekli motorlu araçlar” için kullanım belirtilmektedir. Bu, bir üretim modelini görmeden önce Ford’dan bir Ford Thunderbird Konsepti görebileceğimiz anlamına geliyor. Eğelemede hiçbir şey olmayabilir.

Ford Kuzey Amerika Ürün İletişimi Müdürü Mike Levine, “ticari marka uygulamaları yeni ifadeleri, tasarımları veya sembolleri korumayı amaçlamaktadır, ancak mutlaka yeni iş veya ürün planlarının bir göstergesi değildir.” dedi. Bu tam bir itiraz değil ama bir onay da değil.Yaklaşan bir Thunderbird hakkında herhangi bir bilgi bu noktada tamamen spekülatiftir, ancak bu   ikonik modelin yakında çok başarılı bir dönüş yapacağını umuyoruz.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here