Ford, Brezilya’daki Üretimini Durdurma Kararı Aldı

0
2050
Ford, Brezilya'daki Üretimini Durdurma Kararı Aldı

Ford, Brezilya’daki Üretimini Durdurma Kararı Aldı

fordFord, Brezilya’daki üç üretim fabrikasını kapatma kararı aldı. Güney Amerika pazarındaki tüketicilere ise, kapanışlara rağmen bölgeye olan bağlılığını koruyacağı konusunda güvence verdi.

Ford, Brezilya’da Artık Üretim Yapmayacak

Ford şirketinin Brezilya’da bulunan üç fabrikası da kapanıyor. Brezilya’daki üretim hatlarından Camaçari ve Taubate’deki fabrikalar üretime hemen son veriyorlar. Ceara eyaletinin Horizonte kentindeki Troller fabrikası ise 2021’in dördüncü çeyreğinde üretimi durduracak. Ford, Arjantin ve Uruguay’da üretilen ya da montajı yapılan otomobillerle Güney Amerika pazarında hizmet vermeye devam edecek.

ford jim farley

Basında çıkan haberlerde Ford’un CEO’su Jim Farley: “Güney Amerika ve Brezilya’da yüzyılı aşkın bir süredir bulunmaya çalışıyoruz. Bu eylemlerin bir kısmı çok zor ilerliyor. Ancak sağlıklı ve sürdürülebilir bir iş modeli yaratmak için gerekli eylemler olduğunu biliyoruz. Brezilya’da daha hafif bir yapıya sahip çevik bir iş modeline doğru ilerliyoruz ve bu müşterilere küresel portföyümüzden en iyi ve en heyecan verici otomobillerden bazılarını sunmaya çalışıyoruz. Ayrıca, çevre dostu ve geleceğe yönelik otomobil ihtiyacını verimli bir şekilde karşılamak için müşterilerimize bağlanabilirlik, elektrifikasyon ve otonom teknolojilerinin avantajlarını sağlamak için acele ediyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Güney Amerika Pazarında Varlığını Sürdürecek

Amerikan otomotiv üreticisi, üretim fabrikalarının yalnızca Brezilya’da kapandığının ve Güney Amerika pazarında varlıklarını devam ettireceklerinin altını çiziyor. Ancak bu, Brezilya için çok ciddi bir duyuru çünkü pandemi dönemi hala devam ederken birçok işçi işsiz kalacak. Ford, haberleri iyileştirmek için etkilenen taraflarla iş birliği yaptığını iddia ediyor. Üstelik bu haber, Brezilya için bir ilk değil. Geçtiğimiz sene Ford firması Sao Bernardo do Campo fabrikasını kapatma kararı almıştı. Ford firmasının fabrika kapatma kararını neden Brezilya’ya yönelik olarak yaptığı ise merak konusu.

Ford Ka
Ford Ka

Brezilya’daki üretim fabrikalarının kapanması, Brezilya’da üretilen EcoSport, Ka ve Troller T4 modellerinin sonunu da getirecek gibi duruyor. Ford markasının bu konudaki açıklaması ise şöyle: “Bugün de söylediğimiz gibi, Camaçari ve Taubate’de üretim hemen duracak ve satış sonrası envanteri desteklemek için birkaç ay boyunca yalnızca yedek parça için üretime devam edilecek. Horizonte’deki Troller fabrikası 2021’in dördüncü çeyreğine kadar faaliyete devam edecek. Sonuç olarak şirket, envanterler satıldıktan sonra EcoSport, Ka ve T4 satışlarını da sona erdirecek. Bu gelişmelerden Arjantin ve Uruguay’daki üretim operasyonları ve diğer Güney Amerika ülke pazarlarındaki satış şirketleri etkilenmeyecek.”

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here