2021 Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Şimdi Daha Güzel

0
2577
2021 Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Şimdi Daha Güzel

Şimdi Daha Güzel: 2021 Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Tasarım ve şıklık deyince akla ilk gelen marka Alfa Romeo‘dur. Artık bunu daha da spesifikleştirmekte fayda var. Artık tasarım ve şıklık denilince akla ilk gelecek olan şey 2021 Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio olacak.

Büyüleyici Tasarım

Pazar içerisinde birkaç tane daha kompakt crossover modeli daha var. Ancak hiçbiri 2021 Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio kadar büyüleyici değil. Neyse ki, kullanıcı yorumlarına bakılırsa geçtiğimiz senelerde Alfa Romeo araçlarda -nadiren de olsa- karşımıza çıkan düşük sürüş keyfi bunda yok. Yani, kendine hayran bırakacak kadar incelikli İtalyan tasarımına sahip olan bu araca bakmak kadar sürmek de keyifli. Alfa Romeo, üstünde özellikle durduğu bu model için; durma noktasından sarkan ve WOT’ta (wide open throttle) adeta şarkı söyleyen 505 beygir gücündeki çift turboşarjlı V-6 motor kullanıyor. Sekiz vitesli otomatik şanzımanı ile de tüm tekerleklere eşit oranda güç göndermeyi başarıyor.

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, tasarımında tıpkı ismini aldığı Stevio Geçidi gibi kıvrımlı bir yapı sunuyor. Bu kıvrımlı yapıya rağmen de hala vahşi ve atletik görünmeyi de başarıyor. Bu aracın rakiplerine göre iç hacmi biraz daha küçük ve fiyat olarak da lüks rakiplerine oranla daha yüksek. Ancak yine de çekiciliği ve seçkinliği daha belirgin bir araç.

2021 Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Teknik Özellikleri

505 beygir gücünde hipnotik çift turboşarjlı V-6 motor, 600Nm’lik bir tork üretebiliyor. Dört tekerleğe birden güç gönderen, çarkla kaydırılan sekiz ileri vitesli otomatik şanzımana sahip. Bu özellikleriyle de 0’dan 100’e yaklaşık 3,5 saniyede çıkabiliyor. Bu da onu rakipleri arasında en hızlı kompakt crossover yapıyor.

Bu ateşli crossover, büyüleyici gövdesiyle birlikte etkileyici bir şasiye de sahip. Ayrıca standart olarak uyarlanabilir amortisör de bulunduruyor, bu da, sürüş için istediğiniz sertliği seçmenize olanak tanıyor.

Bu tasarım harikası aracın fiyatı ise Amerikan pazarında 82.345 $’dan başlıyor. Bu da en yakın rakibi olan Mercedes-AMG GLC43 4Matic’ten yaklaşık 20.000 $ daha fazla fiyat demek. Bu fiyatta sadece Porsche’un Macan Turbo modeli bulunuyor. Bu fiyatıyla alıcı sayısı biraz azalsa da tasarımıyla insanları kendine çekeceğine hiç şüphe yok.

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here