2020 Yılında İngiltere’de En Çok Satan 10 Araç

0
3170
2020 Yılında İngiltere'de En Çok Satan 10 Araç

2020 Yılında İngiltere’de En Çok Satan 10 Araç

2020 yılı pandemi ve Brexit yüzünden İngiltere otomobil piyasası için zorlu geçti. Otomobil satışları 1943’ten beri en düşük seviyesinde kaldı. Bu zorlu dönem içerisinde başarılı satış rakamları yakalayabilen 2020 yılında İngiltere’de en çok satan 10 araç listesini sizler için derledik.

10Volvo XC40 (Toplam Satış Adedi: 25.023)

Volvo XC40

Volvo’nun bu küçük SUV’si, şaşırtıcı olmayan bir şekilde, 2020’de İsveçli otomobil üreticisinin en popüler modeli olduğunu kanıtladı. Volvo XC40’ın neden bu kadar tutulduğunu en iyi özetleyen şeylerden birisi, The Grand Tour’un senaryo editörü Richard Porter’ın da dediği gibi “uydurulmadan ayırt edici ve çocukça olmadan tıknaz” İskandinav tasarımı.

Sıfır KM Volvo Fiyatları

9Ford Puma (Toplam Satış Adedi: 26.294)

Ford Puma

Kompakt SUV modeller arasına yeni dahil olan Ford Puma’nın bu sınıfta oldukça fazla sayıda rakibi vardı. Ancak Ford Puma, vahşi tasarımı ve incelikli düşünülmüş ayrıntılarıyla rakiplerinin önüne geçmeyi başardı.

8Volkswagen Polo (Toplam Satış Adedi: 26.965)

Volkswagen Polo

Polo, ağabeyi Golf’ün her zaman biraz gölgesinde kalmış bir model olsa da kendi sınıfındaki Corsa, Yaris gibi araçlardan da daha lüks hissettiren bir model. Yılların eskitemediği modellerden birisi olan Polo, her zaman olduğu gibi yine Volkswagen firmasının yüzünü güldürmeyi başardı.

7Mini Hatch (Toplam Satış Adedi: 31.233)

Mini Hatch

2019 yılında listeyi 8. sırada bitiren Mini şirketi için yıl aslında kötü başlamıştı. Yılın 5. ayına kadar çok kötü satış rakamlarına sahip olan şirket sonradan yaptığı atakla bu sene listeye 7. sıradan girdi.

Sıfır KM Mini Fiyatları

6Nissan Qashqai (Toplam Satış Adedi: 33.972)

Nissan Qashqai

Kompakt SUV pazarı iyice kızışmaya devam ederken, Nissan Qashqai yerini daha da sağlamlaştırıyor gibi görünüyor. Çıktığı ilk günden beri sevilen bu otomobil hala kendi sınıfının en popüler otomobili olmaya devam ediyor.

Sıfır KM Nissan Fiyatları

5Mercedes-Benz A-Class (Toplam Satış Adedi: 37.608)

Mercedes Benz A Class

Bu giriş seviyesi A-Class otomobilin iyi satış rakamları yakalamasının en önemli sebebi, tasarımındaki Mercedes-Benz çizgileri olsa gerek. Şık tasarımının yanında birinci sınıf bir teknoloji ve görece uygun fiyat sunan bu aracın satmaması için hiçbir sebep yok gibi görünüyor.

Sıfır KM Mercedes Fiyatları

4Ford Focus (Toplam Satış Adedi: 39.372)

Ford Focus

Ford markasının İngiltere pazarında yüksek satış rakamlarına sahip olmaya alıştığı iki modelden birisidir Focus. 2019 yılını da 2. sırada kapatmıştı ancak bu seneki performansı biraz düşük kaldı ve ilk üçe giremedi. Yine de satın alanlar hem uygun fiyatlı oluşu hem sürüş keyfi hem de tam bir aile aracı oluşundan ötürü Focus’tan vazgeçemiyorlar.

3Volkswagen Golf (Toplam Satış Adedi: 43.109)

Yıla biraz düşük sayıda satışla başlayan Golf, GTI ve R varyantlarının gelmesiyle beraber satışlarında patlama yaşadı. Yılların eskitemediği modellerden birisi olan Volkswagen Golf de kardeşi Polo gibi Volkswagen şirketini sevindirdi.

Sıfır KM Volkswagen Fiyatları

2Vauxhall Corsa (Toplam Satış Adedi: 46.439)

Vauxhall Corsa

2020 yılına yeni görünüm ve yeni güç aktarma organlarıyla giren Corsa, verilen emeklerin karşılığını vermiş gibi görünüyor. 335 kilometrelik menzile sahip saf elektrikli versiyonu da bulunan Corsa bu gidişle daha birçok ülkede başarılı satış rakamları yakalayacak gibi.

Sıfır KM Opel Fiyatları

1Ford Fiesta (Toplam Satış Adedi: 49.174)

Ford Fieasta

2019 yılını lider olarak kapatan Ford Fiesta, bu yıl da en çok tercih edilen otomobil olmayı başardı. Pratik, geniş ve keyifli bir sürüş aracı olan Ford Fiesta bu birinciliği hak etmiş gibi duruyor.

Sıfır KM Ford Fiyatları

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here