911 Carrera S / 911 Carrera Cabriolet

Porsche Sport Chrono Paketi ile seçilmiş eski modeller için stop-sale siparişi verdi. Buna göre bu pakette pazarlanan arabaların satışı durduruldu. Peki neden? Bu satış durdurma durumu Porsche’yi nasıl etkileyecek? Bu ve bunun gibi merak edilen sorular için okumaya devam edin..

Porsche Sport Chrono Paketi İle Seçilmiş Eski Modellerinin Satışlarını Durdurdu

ıktı. Alman otomobil üreticisi satışı durdurma olayını hiçbir zaman duyurmadı ve ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) bu konu hakkında yorum ve açıklama yapmadı. Ancak bazı araştırma ve kaynaklara göre, neler olup bittiği açık bir şekilde ortaya kondu.

Porsche gerçekten de bayilerine Sport Chrono paketi ile donatılmış bazı kullanılmış modellerin satışını durdurmalarını emretti. Bunun nedeni, dahili testlerin, etkilenen araçların ‘Sport Plus’ modunda sürüldüğünde izin verilen değerden daha fazla nitrojen oksit yaydığını ortaya çıkarmasıdır.

Bir Porsche sözcüsü, “Porsche proaktif olarak yetkilileri bilgilendirdi ve sorunu gözden geçirmek için çalışmaya devam ediyor.” dedi. Ayrıca “Hem ‘Normal’ hem de ‘Spor’ modlarının, şirket tarafından gerçekleştirilen testlere göre bilinen tüm emisyon standartlarıyla uyumlu olduğu savundu. Ancak görünüşe göre Sport Plus modu ile ilgili sorunlar var.” açıklamalarını ekledi. Sonrasında üretilen aynı model arabalar için ise “Her halükarda, şu anda üretimde olan arabaların etkilendiğine dair hiçbir göstergemiz yok.” dedi.

Porsche Sport Chrono Paketli Model Satışlarını Durdurdu

Kaynaklara göre, satışın durdurulmasının 2012-2016 model yıllarından 911, Boxster, Cayman, Cayenne ve Panamera modellerini etkilediğini belirtiyor. Porsche, her modelin hangi belirli varyantlarının sorundan etkilendiğini araştırma sürecinde, “ihtiyatlı” olduğunu ve “her model türevini test ettiğini” belirtiyor.

Sözcü, “Okurlarınızdan bazılarının neden endişeleneceğini anlayabiliyorum.” diye devam etti. Açıkçası, bayi ortaklarımız tüm kullanılmış Porsche arabalarını her zaman olduğu gibi satın alıyor. Porsche, müşterilerin sahip olduğu kendi model arabalarının sürüş ve çevre için güvenli olmasını istiyor. Porsche sözcüsü, “Bayilerin duraklattığı şey, bu arabalardaki yazılım güncellenene kadar envanterlerinde etkilenen belirli arabaları satmaktır. ” dedi.

Porsche, gerekli güncellemelerin ne zaman tamamlanacağını beklediğini söylemedi, ancak araç sahiplerine bunun bir güvenlik sorunu olmadığı konusunda güvence verdi.

İkinci El Porsche İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here