Porsche Cayenne Turbo İncelemesi

0
14179
2018 Model Cayenne modeli

Yeni Porsche Cayenne ne kadar yakıyor? En çok merak edilen sorulardan biri de yeni Cayenne’nin fiyatı. Peki, Cayenne 2018 modelinin maksimum hızı ne, motor gücü ne kadar…Yeni Cayenne hakkında bilgi için devamını okuyun!

Yeni Porsche Cayenne İncelemesi

2018 Model Cayenne modeliKonu Porsche olunca, insanın aklına Alman mühendisliği geliyor, lüks bir yaşam tarzı geliyor, performans geliyor ama ekonomik sürüş pek gelmiyor, değil mi? Bu otomobil için otomobil tutkunları, V8 motora rağmen tasarruf odaklı yorumunu yapmış. Merak ettik, inceledik. İşte detaylı bir Porsche Cayenne turbo incelemesi.

Porsche’un İlk SUV Modeli: Cayenne

Siyah CayenneSUV bir araç olarak yola çıkan Porsche Cayenne, 2002’den beri yollarda. Markanın yüksek aracı o. Aslında Porsche’un tarzına da biraz aykırı bu haliyle. Ama bu farklılık çok sevildi. Porsche markası, Cayenne modeli ile ciddi satış rakamları yakaladı. Belki de zamanlama doğruydu. Porsche Cayenne modeli, markanın ilk SUV tasarımı olarak tahmin edilenden daha büyük bir başarı yakaladı. Peki, yenilenen Porsche Cayenne’de neler değişti?

Yeni Porsche Cayenne’de Değişenler Neler?

2018 Model Cayenne ark adan görünümDeğişen detaylar listesi uzun ama özetle bu yeni Porsche Cayenne, daha fazla 911 ruhu taşıyor. Onun için Porsche 911 modeli ile Cayanne arasında bir mutant yorumu yanlış olmaz. Güçlü bir mutant tabi.

Yenilenen Cayenne’nin tasarımda ilk fark edilen detay kaba ve iri arka kısım tasarımının yumuşatılmış olması.

Turbo dedik, V8 motor dedik, 911 ruhu dedik…eeee, motorda da değişenler var elbette. Aşırı beslemeli 8 silindirli 550HP güçte ve 0-100km’ye 3,9saniyede ulaşan bir motor var. Yeni Porsche Cayenne maksimum hız verisi ise 286km/s.

Porsche Cayenne 2018 modelinin hızlanma verilerinden bahsettik. Bu performansın altında karoserdeki kilo kaybının da etkisi var. Bir önce ki Porsche Cayenne modellerine göre 50 kilo daha hafif bir otomobil karşımızda. Haliye daha çabuk hızlanıyor.

Daha İyi Bir Sürüş Deneyimi

Beyaz CayenneSUV araçların yol tutuşu, bir spor otomobil karşısında her zaman düşüktür. Çoğunluk 4X4 olmaları da bu durumu sanıldığı kadar değiştirmez. Ancak yeni Cayenne modelinde mühendisler bu konuya baya kafa yormuş ve spor otomobil hassasiyetiyle ve hızıyla viraj alan, yükselip alçalan bir SUV yaratmak istemiş. Porsche mühendisleri daha iyi bir sürüş deneyimi için bazı sürüş dinamikleriyle de oynamış. Mesela aktif salınım dengeleme sistemi, arka tekerleklerle dengelenen yönlendirme sistemi ve 3 bölmeli havalı süspansiyon kullanılmış.

2018 model Porsche Cayenne içiYeni Porsche Cayenner Turbo Hakkında Bazı Rakamlar

Yeni Cayenne’nin fiyatı 139 bin Euro’dan başlıyor. Motoru, V8 motor ve önde enlemesine konumlanıyor. Cayenne motor hacmi 3996cc. Motorun maksimum gücü 550HP- 5750 d/d. Maksimum tork verisi: 770Nm- 1960 d/d. Aracın boş ağırlığı 2250kg. Cayenne’nin bagaj hacmi ise 745 litre. Peki, Porsche Cayenne ne kadar yakıyor?

Yeni Cayenne Turbo Yakıt Tüketimi

Cayenne yakıt tüketim verisi 100km’de 11,7 litre. 267gr/km CO2 salınımı yapıyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here