Otomotiv Endüstrisi IoT (nesnelerin interneti) teknolojisini nasıl kullanabilir? Nesnelerin İnterneti’nin otomotiv endüstrisinde nasıl bir bağlantı devrimi yapmak üzere olduğunu keşfedin.

Otomotiv Endüstrisi ve IoT Teknolojisi

Nesnelerin interneti cihazlar hayatımızı muazzam bir şekilde dönüştürüyor. Günümüzde IoT cihazlarının kullanıcıları, motor performansını değerlendirebilir, araç içi hava sıcaklığını kontrol edebilir ve fiziksel sağlık göstergelerini yalnızca birkaç tıklama ile ölçebilir. Raporlara göre 2020 yılında, yaklaşık 20 milyar IoT cihazı kullanıma girdi. Otomotiv şirketleri ve ilgili işletmeler artık otomotivde IoT’nin önemini görmezden gelemez.

Konvansiyonel algılar otomotiv endüstrisini IoT geliştirme ile kökten değişiyor. Öngörücü bakım, 3G / 4G / 5G işlevselliği ile desteklenen Wi-Fi özellikleri, Car2Car bağlantısı ve gelişmiş filo yönetimi, IoT tabanlı çözümlerin yeni otomotiv çağını nasıl şekillendirdiğine dair yalnızca birkaç örnektir. Araçlarda son zamanlardaki kalite ve değişime bakarsanız otomotiv endüstrisindeki IoT’nin işi nasıl başkalaştırdığına tanık olabilirsiniz.

Otomotiv Endüstrisi IoT Teknolojisini

Karmaşık IoT tabanlı teknolojiler elektronik, yazılım, sensörler, aktüatörler ve bağlantı cihazlarıyla ilgilenir. Sofistike algoritmalar, IoT ve otomotiv teknolojilerinin gelişme hızı, ilk bakışta sizi korkutabilir. Ancak endişelenmenize gerek yok. Sektördeki hızlı dönüşümlerin ön saflarında yer almak her otomobil üreticisi şirketin hedefleri arasındadır.

Otomotivde IoT hakkında bilmeniz gereken her şey

Nesnelerin İnterneti (IoT) terimi, internete bağlı milyarlarca fiziksel cihazı ifade eder. IoT cihazları, diğer bağlı cihazlar veya veri tabanları ile veri toplayabilir, paylaşabilir ve veri alışverişi yapabilir. Kablosuz teknoloji, IoT tabanlı dijital zekanın merkezinde yer alır ve her tür cihazın insan müdahalesi olmadan iletişim kurmasını ve çalışmasını sağlar. Aslında, hemen hemen her fiziksel nesne, internete bağlanır bağlanmaz bir IoT cihazı olarak kabul edilebilir.

Kategoriye göre temel olarak kurulan IoT birimleri (milyon birim)

Otomotiv Endüstrisi IoT Teknolojisi

Nesnelere sensör ve kablosuz bağlantı ekleme maliyeti azaldıkça, otomotiv cihazları için IoT sensörlerinin sayısı artıyor. İlk başta, insan müdahalesini ve üretim maliyetlerini azaltmak için dünyadaki IoT cihazlarının en büyük payı imalatta kullanıldı. Günümüzde, IoT cihazlarının tüketici kullanımı, iş dünyasında IoT cihazlarının hem sektörler arası hem de sektöre özgü kullanımını önemli ölçüde geride bırakmaktadır.

İkinci El Elektrikli Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here