Porsche Cayenne Hakkında

Porsche Cayenne V6 Turbo İncelemesi! Makyajlı Porsche Cayenne’de Neler Değişmiş? Bazı otomobilleri incelemek keyiflidir. Bakalım, yeni Porsche Cayenne hem içeriden hem dışarıdan nasıl görünüyor?

2017 model Porsche Cayenne için marka üçüncü nesli tanıttı. 2017 model Porsche Cayenne böylece epey değişmiş olarak karşımıza çıktı. Makyajlı Porsche Cayenne modeli 2018’de de bir parça yenilenecek ama genel hatlar üçüncü neslin son temsilcisinde aynı. Lüks SUV hayali kuranların mutlaka ilgilendiği bir otomobil olan Porche Cayenne hem boyutsal olarak hem de tasarım, motor ve iç mekanda epey değişti. Bakalım makyajlı Porsche Cayenne’de neler değişmiş?

Porsche Cayenne V6 Turbo Boyutları Değişti!

Selefine göre dingil mesafesi aynı kalsa da uzunluk ve genişlik değişti. Mesela artık selefine göre 23 mm daha geniş bir karoser var. Ayrıca aracın boyu bir önceki modele göre 63mm daha uzun. Porsche Cayenne SUV olmasına rağmen son model 9mm daha kısa. Boyutlar konuşulunca bagaj kapasitesi unutulmamalı. Yeni Porsche Cayenne bagajı eskiye göre 100 litre arttırılmış. Eee 100 litre hiç de az değil. Son model Porsche Cayenne’nin bagajı böylece tam 770 litre olmuş.

Tasarım Detaylarında Farklılıklar Var!

Öncelikle aydınlatma grubu Porsche 911 ile neredeyse aynı. Son yıllarda parçalı aydınlatma çok trendse de Porsche bunu istememiş. Aslında tek parça aydınlatma grubu ile daha dinamik bir görünüm elde edilmiş. Geniş arka tamponlar da SUV karakteri iyice vurguluyor.

Porsche Cayenne V6 Turbo İncelemesi!

Şasi ve Donanım da Değişti!

Şasi artık arazi koşullarına çok daha fazla uyumlu hale gelmiş. Ayrıca daha dinamik bir sürüş için yeni teknolojiler de eklenmiş. Arka tekerleklerdeki yönlendirme sistemi ise özellikle kavislerde ve virajlarda oldukça başarılı bir sürüş dengesi sunuyor.

Porsche Cayenne V6 Daha Güvenli Sürüşe Odaklanmış

PSCB yani Porsche Surface Coated Brake sistemi ile çok daha güvenli bir sürüş sunuluyor. Ayrıca fren disklerinde çok dayanıklı bir malzeme kullanılmış. Bu malzeme frenlerin performansına olumlu etki ediyor.

Porsche Cayenne V6 Daha Güvenli Sürüşe Odaklanmış

Yeni Cayanne’de Malzeme Kalitesi Yüksek!

Porsche markası malzeme kalitesine çok önem veriyor ama son model Porsche Cayenne’de bu konu biraz daha fazla önemsenmiş. Kokpitten direksiyona, açılır tavanda döşemelere kadar her detayda bu kalite algısı net olarak hissediliyor.

3.0 Litrelik Dizel Motorlu Porsche Cayenne 

2018 model Porsche Cayenne’de 3.0 litrelik dizel motor seçeneği de olacak.

Benzinli Porsche Cayenne V6 Ne Kadar Yakıyor?

Yakıt depo kapasitesi 75 litre olan araç, 100km’de ortalama 9,2 litre yakıt tüketimi yapıyor.

Sıfır km Porsche Cayenne ilanları için arabam.com sıfır km araç ilanları sayfasını ziyaret edebilirsiniz. 

İkinci El Porsche İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here