Porsche’nin ilk tamamen elektrikli spor otomobili olan Porsche Taycan tanıtıldığı günden beri otomobil severler tarafından merakla bekleniyordu. Bir süre önce özel ithalatçıların ülkemize getirdiği model; dün itibariyle resmi olarak Doğuş Oto güvencesi ile satışa çıktı. E-Performans serisinin en yeni modelleri Taycan 4S, Turbo ve Turbo S modelleri Doğuş Otomotiv güvencesiyle. Porsche’nin İstanbul, Bursa, Ankara, İzmir, Antalya ve Mersin’deki yetkili satıcılarında beğeniye sunuldu.

Taycan’ın satışa sunulması ile Porsche Türkiye’nin tarihinde de yeni bir sayfa aralandığını söyleyen Porsche Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü Selim Eskinazi, “Porsche AG’nin elektromobilite üzerine stratejisi doğrultusunda; 2025 yılından itibaren teslim edilen Porsche modellerinin yüzde 50’den fazlasının elektrikli olacağı bilgisini iletti. Eskinazi, “Bu doğrultuda yeni Porsche Taycan için tüm yetkili satıcı ve servislerimizde ve ayrıca çeşitli sosyal etkileşim noktalarında kurulacak şarj istasyonları için hazırlıklarımız son hız devam ediyor. Taycan kullanıcılarımızın sarj hizmetine ulaşabilirlikleri bizim için çok önemli, bu nedenle Türkiye’de kendi şarj ağını kuran ilk otomobil markasıyız. Porsche Türkiye olarak, 2020 yılının sonuna kadar yaklaşık 6.7 milyon TL yatırım ile 120 adet Porsche şarj istasyonunu aktivite etmeyi planlıyoruz. 2021 yılı başında ise Doğuş Oto Kartal lokasyonumuzda Türkiye’nin en hızlı şarj istasyonunu kurmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Türkiye Operasyonu Porsche Taycan İçin Hazırlandı

Elektromobil hayata geçiş kapsamında hazırlıklarına hız kazandıran Porsche; Destination Charging (uğrak noktasında şarj), Dealer Charging (Bayide Şarj) ve Home charging (Evde Şarj) alanlarına odaklanıyor. Yapılan araştırmalara göre elektrikli otomobil kullanıcılarının %80’inin otomobillerini evde şarj ediyor. Bu istatistiğin farkında olan Porsche Taycan kullanıcılarının evlerine şarj istasyonları kurulum süreçleri tasarlayarak kurulumlar başlatmıştır.

Porsche Taycan

Tüm Porsche Center’lardaki çalışanlara  elektrikli araçlara özel eğitimler verildi. Elektrikli araçların bakım-onarımını yapacak teknisyenler seçilerek hem Türkiye’de hem yurtdışında özel uzmanlık eğitimleri verildi. Eğitimler kapsamında teknisyenler global geçerliliği olan sertifikalar almaya hak kazandı. Atölyeler ve atölye ekipmanları Taycan ‘a özel olarak değiştirildi, yeni dönem için tüm hazırlıklar tamamlandı.

2.El Porsche İlanları

 

2 YORUMLAR

  1. Bayilerde yerini alsa ki ne olacak camekan arasından ekmek banarız ancak 🙂 üretildiği yerde standart bir çalışan binebiliyor bu arabalara.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here