Geçen yıl Almanya’da başarılı bir denemenin ardından Porsche, dijital satış kanalını sekiz Avrupa ülkesinde daha başlattı. Tabi bu dijital satış kanalları, Covid-19 ile birlikte ülkelerin ve toplu etkinliklerin dijitalleşmesi, sanal ortam etkinliklerinin çoğalması ile birlikte artış gösterdi. Birçok araç tanıtımı ve her yıl düzenli olarak yapılan fuarlar online platformlarda yapıldı. Bu dijitalleşmeye ayak uyduran Porsche ve benzeri şirketler bu tarz online satışlara yöneldi. Tabi kimler bir uygulama üzerinden araba satın almak ister? Sorusu tamamen tartışmaya açık bir konu olsa da bu gerçekten satıyor.

Porsche Dijital Satış Kanalını Başlattı

Bu satış kanalı Almanya’nın ardından Avrupa’da ki sekiz ülkede de faaliyet göstermeye başladı. Bu Avrupa ülkeleri İspanya, Portekiz, İsviçre, İtalya, Fransa, Polonya, Slovenya ve Estonya’dır. Bu ülkelerdeki müşterilerin artık yeni veya kullanılmış Porsche’larını kanepe, yatak veya ofislerinin rahatlığından çevrimiçi olarak satın alabilecekleri anlamına geliyor. İngiltere’nin de yakında bu ülkelere katılımının izlenebileceği söyleniyor.

Porsche Dijital Satış Kanalı

Bu ülkelerdeki bayiler, hem standart varyantlar hem de nadir türevler dahil olmak üzere yeni ve kullanılmış modellerinin çoğunu platformda sunmaktadır. Porsche, platformu genişletmeyi, tüm ürün ve hizmetleri için çevrimiçi bir pazar oluşturmayı planlıyor.

Porsche yetkililerinden Avrupa Satış Bölgesi Başkan Yardımcısı Barbara Frenkel, “Satış rakamları, müşteriler ve bayilerden gelen olumlu geri bildirimler, çevrimiçi satış stratejimizle gelecekte dijital otomobil satışları için doğru yolu açtığımızın kanıtı.” açıklamalarını yaptı. Ayrıca Barbara Frenkel, “2021 yılında başka ülkelerde de çevrimiçi satışlar başlatarak aynı yolda devam edeceğiz.” dedi.

Pazara bağlı olarak, otomobil satışları olabildiğince çok sayıda çevrimiçi gerçekleştirilecek ve müşteriler arabalarını evlerine teslim ettirebilecekler.

Porsche rakamlarına göre, İtalya’daki çevrimiçi alıcılarının yüzde 40’ı yeni müşterilerdir ve kullanılmış arabalar yüzde 90’ını oluşturmaktadır. İtalyanların hangi modeli tercih edeceğine gelince, bu markanın en ikonik isim plakası olan 911 oldu.

Alman markası, Çin’deki müşterilerin Halk Cumhuriyeti’nin en popüler akıllı telefon uygulaması olan WeChat’i kullanarak ürünlerine çevrimiçi olarak erişmesine de izin verdi.

Porsche Dijital Satış Kanalını Başlattı

Ayrıca, Çin’in en büyük B2C çevrimiçi pazarı olan Tmall’daki yeni Porsche amiral mağazasından çeşitli Porsche yaşam tarzı ürünleri ve sürüş deneyimleri çevrimiçi olarak satın alınabilir.

İkinci El Porsche İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here