Bugatti’nin evi olan Fransa’nın Molsheim kentinde bulunanlar da dahil olmak üzere, bu yılki Noel pazarlarının çoğu COVID-19 salgınının ardından iptal edildi. Ancak Bugatti çoktan 13 Milyon $ değerindeki Bugatti La Voiture Noire Noel arabasını süslemişti. Hem de gezegendeki en pahalı dekorasyona sahip araba ünvanına sahip oldu. Gelin bu 13 Milyon dolarlık Noel arabasına daha yakından bakalım.

13 Milyon $ Bugatti La Voiture Noire

Yine de, otomobil üreticisi La Voiture Noire’ı oldukça pahalı bir dekorasyon olarak kullanarak kış tatillerini kutlamaya karar verdi. Bir cam kap içine yerleştirilen ve vergiler hariç cari döviz kurlarına göre 11 milyon € ‘ya da 13.4 milyon dolar civarında satılan tek seferlik hiper otomobildir. Bu pahalı kış tatili arabası Fransız kentinde Noel ağacının yanında sergileniyor.

13 Milyon $ Bugatti La Voiture Noire

Molsheim Belediye Başkanı Laurent Furst, “Şehrimize bu harika hediye için Bugatti’ye çok minnettarım” dedi. Ayrıca “Artık tüm Molsheim sakinleri, Ettore Bugatti’nin kesinlikle gurur duyacağı bu eşsiz şahesere, ‘La Voiture Noire’a hayran olmak için çok özel bir fırsata sahip.” çapıcı sözlerini de ekledi.

13 Milyon $ Bugatti La Voiture Noire

Bugatti’de Şantiye Müdürü ve Üretim ve Lojistik Genel Müdürü Christophe Piochon, “Molsheim Noel pazarının yerini hiçbir şey tutamaz” diye ekledi. “Ancak bu zor zamanlarda bölge halkına neşe getirmek bizim için önemli.” dedi.

Geçen yıl Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Fransız ‘The Black Car’ La Voiture Noire, markanın 110. yıldönümünü kutladı. Ayrıca ikinci Dünya Savaşı’nın başında kaybolan Jean Bugatti tarafından efsanevi Type 57 SC Atlantic’e saygı duruşunda bulundu. Ve o araçta asla unutulmadı. Optik akışı hiçbir şey bozmaz; tamponlar gövdeye entegre edilmiştir ve pencere tasarımı, ön camın yan camlara sorunsuz bir şekilde girdiği bir kask vizöründen esinlenmiştir.

El yapımı parlak siyah karbon fiber gövdeye sahip olan bu model, Chiron ve Divo ile aynı temelleri kullanıyor. Ve gezegendeki en pahalı araba 1.500 PS (1.479 HP / 1.103 kW) ve 1.600 Nm (1.180 lb- ft tork) dışarı pompalayan Bugatti’nin imza dört turbo 8.0 litrelik W16 motorunu kullanıyor. Bugatti La Voiture Noire Noel arabasının inanılmaz gücüne tanıklık eden altı egzoz borusuna sahip.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here