Hyundai Mini 45: Hyundai’nin En Küçük Aracı

1
1829

Hyundai Mini 45: Hyundai’nin En Küçük Aracı

Hyundai, bu yılın Ekim ayında bugüne kadarki en küçük elektrikli aracını tanıttı. O zamanlar, otomobil üreticisi sevimli elektrikli araca gerçek bir isim vermemişti; ancak araç şimdi yeni bir dokunaklı videoda Hyundai Mini 45 olarak geri döndü.

Hyundai, İspanya’daki SJD Barselona Çocuk Hastanesi’ndeki hastalara bu zor zamanlarda mini elektrikli araçla sürüş şansı vermeye karar verdi. Güney Koreli otomobil üreticisinin amacı, gelişmiş Duygu Uyarlamalı Araç Kontrolü sistemini kullanarak çocukları rahatlatmak ve eğlenmelerini sağlamaktı.

hyundai mini 45

Duygu Uyarlamalı Araç Kontrolü Sistemi

EVAC gerçek bir sistem ve Hyundai ve MIT gelecekte üretilecek otomobiller için bu sistem üzerinde çalışmaya devam ediyor. Teknoloji, kalp atış hızı, solunum hızı, yüz ifadeleri ve diğer etkenleri ölçen farklı sensörlerden gelen bilgileri bir araya getirerek, sürücünün ruh haline göre daha uygun bir atmosfer yaratıyor. Biraz tartışmalı olsa da, yüz tanıma, bir çocuğun duygularını anlamak için yüzünü okurken, özel emniyet kemeri nefes egzersizlerini içerir. Yukarıdaki videoda, kemer destek olarak hafif bir baskı uygularken, araba endişeli çocuğun egzersiz yapmasına yardımcı oluyor. Kırmızı bir cihaz, aynı zamanda, genç bir hastanın zihnini endişelerinden uzaklaştırmak için hoş bir kokuyu havaya salıyor ve bir kalp monitörü kalp atış hızlarını takip ediyor.

Bu uygulamada sistem, genç hastalar için çok sinir bozucu ve sinir bozucu olabilecek “hastane yatağından tedavi odasına yolculuk” için kullanılacak olan mini 45 elektrikli araca kurulmuş.

elektrikli hyundai

Yaşamları Yolların Ötesinde de İyileştirmek

Hyundai Motor’da kıdemli araştırma mühendisi Jinmo Lee, “Teknolojimizin yolların ötesinde çeşitli mobilite alanlarında müşterilerimizin yaşamlarını iyileştirmesine yardımcı olmasını istiyoruz” yorumunu yaptı. “Mini arabadaki EAVC teknolojisinin genç hastalar için eğlenceli, güvenli bir hareketlilik deneyimi sunacağını ve sağlık sonuçlarını iyileştirmeye yardımcı olacağını umuyoruz.”

Yayımlanan tanıtım videosunda, küçük elektrikli araba endişeli bir hastanın duygusal olarak tedaviye daha iyi hazırlanmasına yardımcı oluyor. Sıfır emisyonlu araç, ruh haline göre çocukla etkileşime giriyor.

SJD hastanesinin Pediatrik Kardiyoloji Bölümü başkanı Joan Sanchez de Toledo, “Hastane çocuklar için böyle bir teknolojiye sahip olduğu için çok heyecanlı” dedi. “Bu, hastaların tedaviyle karşılaşma şeklini önemli ölçüde değiştirecek.” diyor.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here