Hyundai, elektrikli mobilite söz konusu olduğunda kendisini Avrupa’da önemli bir oyuncu olarak tanıtmak istiyor. Hyundai’nin yeni hilesi Ioniq EV markası. Koreli otomobil üreticisi, tümünün önümüzdeki dört yıl içinde satışa çıkacağı bildirilen üç yeni tamamen elektrikli modelle bölgedeki işleri başlatacak. İlk sırada, Concept 45’e dayanan orta boy bir crossover olan Ioniq 5 olacak.

Concept 45 EV, Ioniq 5

Hyundai’nin tasarım patronu SangYup Lee, markanın konsept otomobillerini incelemeye devam ediyor. Bunların en sonuncusu 45 EV çalışması. Geçen yıl Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Hyundai 45 EV, 1974 Hyundai Pony Coupe’yi temel alan özel bir tasarıma sahip. Koreli otomobil üreticisi, 45 EV çalışmasının geçmişiyle geleceğini birleştirdiğini söylüyor.

Concept 45 EV, Ioniq 5

Sert çizgiler, keskin açılar ve çarpıcı, elmas şeklindeki silueti ile tanımlanan Hyundai 45 EV, yeni elektrikli araç teknolojisinin tasarımcılara otomobillerin dış ve iç tasarımını yeniden düşünme özgürlüğü verdiğini gösteriyor. Eşsiz çift sürgülü kapılar özellikle çarpıcıdır ve geniş bir iç mekanı ortaya çıkarmak için otomobilin önüne ve arkasına doğru açılır. Prophecy dört kapılı coupe EV konseptiyle paylaşılan özel EV platformu, tasarımcıların alanı en üst düzeye çıkarmalarına izin verdi.

Hyundai, bu iç mekanın diğer C segmenti otomobillerden daha büyük olduğunu iddia ediyor, ancak kabinde boşluktan daha fazlası var. Öne çıkan özellikler arasında birinci sınıf salon tasarımı, bağlantılı araç içi deneyim ve sürücüyü “karşılayacak” ve araca girmeyi kolaylaştıracak şekilde döndürülebilen döner koltuklar yer alıyor.

Avrupa’nın En Büyük EV Sağlayıcısı

Ioniq 5, önümüzdeki yılın ortasında Avrupa’da piyasaya sürülecek. Ardından 2022’de Ioniq 6 sedan ve 2024’te Ioniq 7 büyük SUV izleyecek. Her üç model de otomobil üreticisinin yeni elektrikli Global Modüler Platformunda (e-GMP) yer alacak. Autonews Europe ile bir röportajda Hyundai Avrupa Başkanı ve CEO’su Michael Cole, “Nispeten kısa bir sürede, özellikle yeni Ioniq markası altında yeni özel EV modelleri serisiyle, Avrupa’daki en büyük EV tedarikçisi olma potansiyeline sahibiz” dedi.

Hyundai Ioniq EV

Cole, Hyundai’nin bu yıl yaklaşık 60.000 sıfır emisyonlu araç satacağı tahminine varıyor. Bu noktada, Avrupa’nın elektrikli araç sektöründeki en büyük oyunculardan biri olacak. Hyundai, Ioniq’i “hızla büyüyen pazar talebine yanıt olarak” bağımsız bir marka haline getirmeye ve ayrıca oldukça büyük bir hedef olan otomobil üreticisinin küresel elektrikli araç pazarına liderlik etme çabasını hızlandırmaya karar verdi.

Hyundai, kardeş markaları Kia ve Genesis ile birlikte, 2025 yılına kadar toplam 1 milyon pilli elektrikli araç satmayı hedefliyor ve bunun onlara küresel EV pazarının % 10’unu sağlayacağına inanıyorlar.

İkinci el Elektrikli Araç ilanları

4 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here