Güney Koreli otomobil üreticisi Kia, en sevilen modellerinden biri olan Sorento, yeni nesli ile tekrar piyasaya sunulmaya hazırlanıyor. Marka düzenlediği etkinlikte 2023 Kia Sorento’yu bizlere tanıttı. Yeni nesilde tasarım ve motor performansıyla aynı olan otomobilin donanımları zenginleştirilmiş. Yeni nesil 2023 Kia Sorento’yu birlikte inceleyelim.

2023 Kia Sorento: İlk Bakış

2023 Kia Sorento

Araca ilk bakışta yine önceki nesildeki ızgara ve far tasarımının aynı olduğunu görüyoruz. Oldukça büyük ve yapılı bir araç olan 2023 Kia Sorento, SUV olduğunu hissettiriyor. İç mekanında ise yüksek kalite malzemeler ve neredeyse lükse yakın konfor bizleri karşılıyor. Üç sıralı koltuğun yanı sıra koltuklar arası mesafe oldukça geniş. Yani arka sıradaki ek koltuklar konfordan ödün verilmesine sebep olmamış. Hatta en arkadaki koltuklar dahi oldukça rahat ve geniş.

2023 Kia Sorento iç mekan

Aracın donanım özelliklerinde ise şaşırtmayacak şekilde Apple CarPlay ve Android Auto akıllı telefon entegrasyonu için kablosuz bağlantı, Şeritte Kalma Yardımı (LKA) ve çoklu USB şarj bağlantı noktaları bulunuyor. Ayrıca yeni neslinde çok fazla değişiklik olmasa da X-Pro donanım seviyesinde; arazi lastikleri, süspansiyon ayarları, özel arazi sürüş modları, ısıtmalı bir ön cam ve LED ışıklandırmalar bulunacağı konuşuluyor.

Motor ve Performans

2023 Kia Sorento

Motor ve performans özelliklerini incelediğimizde içten yanmalı da bizi iki farklı motor seçeneği karşılıyor. Söz konusu 2.5 litrelik atmosferik veya turboşarjlı olarak tercih edebilecek. Turboşarjlı motor, daha yüksek performanslı ve modelin kendi segmentindeki en hızlı SUV’lerden biri olmasını sağlıyor. Atmosferik motor ise 191 beygir gücünde ve 245 Nm tork değerine sahip. Turboşarjlı motor ise 281 beygir gücünde ve 421 Nm tork değerinde olacak.Ayrıca her iki motor seçeneğinde 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ile kombin ediliyor. Ayrıca hibrit motor seçeneklerinde ise hibrit ve plug-in hibrit şeklinde iki farklı seçenek bulunuyor.

2023 Kia Sorento’nun Fiyatı Ne Kadar?

Modelin düşük donanım seviyesi 31 bin 285 bin dolardan satışa çıkarılacak. Son olarak en yüksek donanım seviyesinde fiyat 44 bin 885 bin dolara kadar yükseliyor.

Sıfır KM Kia Sorento Fiyatları ve Paketleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here