Doğu Asya’nın şüphesiz en başarılı ve en çok satan otomobil markası Toyota’dır. Geçtiğimiz çeyrek asırdan beri otomotiv dünyasına yön vermeye devam etmektedir. Toyota markasının bu denli ünlü olmasının 2000’lerde spor otomobil dünyasına kattığı Toyota Supra modelinin büyük etkisi olmuştur. Şimdi de bayrağı 2023 Toyota Supra GT4 EVO alacak gibi duruyor.

Geçtiğimiz sene Toyota Supra modelinde en önemli eksiklik olan manuel şanzımanı ekledikten sonra iyiden iyiye yarış odaklı güncelleştirmelere devam etti. Birkaç yıl önce üretilen Supra GT4 modeli, iyileştirme sürecinden sonra artık nihayet yarışlarda boy gösterebilecek. 2020 yılından bu yana neredeyse katıldığı her yarışta bir ödül kazanmayı başardı.

2023 Toyota Supra GT4 EVO Modelindeki Değişiklikler

Toyota otomotiv şirketi, kullanıcıların geri dönüşlerine göre bu araçta bir dizi iyileştirme yaptı. Özellikle yeni modelde fren sisteminde ve yol tutuş kabiliyetinde önemli geliştirmeler yapıldı. Motor bloğunda ise 3.0 litrelik hacme ek olarak, soğutma sisteminde geliştirmeler yapıldı. Böylece aracın beygir gücünde ve torkunda gözle görülür değişim oldu.

GT4 EVO Tasarım

Toyota'dan yeni bir Supersport Supra GT4 EVO

2023 model Toyota Supra GT4 EVO’nun bir önceki modele göre pek fazla değişik tasarım detayı bulunmuyor. Yalnızca yeni çıkacak olan modelde tek çıkışlı egzoz tercih edildiğini görüyoruz. Ayrıca yarış odaklı olduğu için spoiler ve keskin hatlar da dikkat çekiyor.

2023 Toyota Supra GT4 EVO Ne Zaman Satışa Çıkacak? Fiyatı Ne Olacak?

Supersport Supra GT4 EVO

2023 Toyota Supra GT4 EVO modelin ilk kez Ocak ayındaki IMSA Michelin Pilot Challenge, Daytona yarışlarında göreceğiz. An itibariyle Toyota yeni modelini ön siparişe açtı. Yaklaşık olarak fiyatı 186.000 Euro olacak.

İsteğe bağlı olarak geri görüş kamerası, lastik basınç sensörü, süspansiyon sensörü gibi özel donanımlar da satın alınabiliyor. Bu gibi özel sensörler ve kameralar yarış ve normal kullanım sırasında artı sağlıyor.

Yeni Toyota gerçekten heyecan verici bir araç olacağa benziyor. Siz bu araç   hakkında ne düşünüyorsunuz?

Sıfır Kilometre Toyota İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here