BMW Group Oyun Teknolojileriyle Sanal Gelecek Vadediyor

1
1134
bmw-group-sanal
bmw-group-sanal

BMW Group, oyun teknolojilerini kullanıyor. Ancak yanlış anlaşılmasın, BMW Group sportif BMW’lerle kendi yarış simülasyonlarını geliştirmiyor. En azından şu an öyle bir gelişme yok, fakat aynı simülasyon teknolojisini kullanılıyor. Çünkü artık oyun motorları siteler arasındaki işbirliğini destekliyor. Örneğin kullanıcıların sanal ortamlarda yeni modeller veya üretim sistemleri üzerinde çalışmasına izin vererek gelecekle ilgili kararlar için temel sağlıyor.

BMW Group Mühendisleri Artık Sanal Dünyada Bir Araya Geliyor

Günümüz video oyunlarının grafik kalitesi, sanal ve gerçek gerçeklik arasında ayrım yapmayı neredeyse imkansız hale getiriyor.  Ayrıca, tıpkı görseller gibi, karakterlerin ve nesnelerin fiziksel davranışları da her zamankinden daha gerçekçi hale geldi, bu da BMW Group’un faydalandığı bir ilerlemedir. Örneğin geliştirme aşamasında, teknoloji artık arabaları simüle edilmiş bir ortamda son derece gerçekçi bir şekilde görselleştirmek için kullanılıyor. Ancak burada kullanıcılar, oyuncular değil, BMW tarafından geliştirilen aracı çeşitli bakış açılarından değerlendirip bunları en ince ayrıntısına kadar tartışmak için kullanabilen araç tasarımcıları ve mühendisleridir. Çok oyunculu bir oyunun oyuncuları gibi, dünyanın dört bir yanından mühendisler artık araçlarında işbirliği yapmak için sanal dünyada bir araya gelebilir.

BMW Group İçin Karantina İ4 Üretimine Engel Olamadı

bmw-group-sanal-üretim
bmw-group-sanal-üretim

Oyun motorları ayrıca yeni üretim sistemlerini ve üretim hattı dönüşümlerini planlamak için kullanılır. Süreç ve lojistik planlayıcılar, uygulamalarını sanal bir montaj salonunda yeni sistemler planlamak ve inşa etmek için kullanabilir. Ayrıca, gerçek dünyaya kurmadan önce üretim süreçlerini ve sistem sırasını kontrol etmek ve optimize etmek için simülasyon ortamını kullanabilirler. Bu yenilikçi çözüm sayesinde, BMW Group, bahardaki Covid karantinasına rağmen Münih Fabrikasının dönüşümüne devam edebildi ve yeni, tamamen elektrikli BMW i4’ün üretiminin başlaması için zamanında hazırladı.

Sanal Gerçeklik İle Araç Deneyimleri Yakında

sanal-deneyim-bmw-group
sanal-deneyim-bmw-group

Sanal dünyalar aynı zamanda müşterilerin derinlemesine bir inceleme yapmalarını sağlar. Kişisel olarak yapılandırılmış araçlarını fotoğraf gerçekliğinde ve her açıdan farklı ortamlarda deneyimlemeleri için de bir fırsattır. Her BMW ve MINI modeli, herhangi bir isteğe bağlı donanım ile yeniden yapılandırılabilir, gerçek zamanlı olarak işlenebilir ve müşteriye sunulabilir. Kapılar ve bagaj bölmeleri açılabilir ve yumuşak üstler katlanabilir. Ayrıca, müşterilerin arabalarına bile binip satın almadan önce deneyebileceklerini söylemeye gerek yok. Tüm deneyim, bir BMW bayisinde bir ekranda, bir BMW Showroom’da VR gözlükleri kullanılarak veya müşterilerin kendi evlerinin rahatlığından erişebilecekleri bir bağlantı aracılığıyla temassız olarak gerçekleşir.

İkinci El BMW İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here