Hyundai Yeni Bataryalı Elektrikli Araç Platformu Duyuruldu

Bugün EV’ler, otomobil şirketlerinin yol haritalarının önemli parçaları haline geldi. Çeşitliliğin önemli olduğu bu alanda, markalar ayaklarını yere sağlam basmak istiyor. Hyundai, bunu göz önünde bulundurarak, modüler bir elektrikli araç platformunu duyuran ve ayrıca 2025 yılına kadar 23 bataryalı elektrikli araç üreteceğini duyuran en yeni otomobil üreticisi oldu. Hyundai bataryalı elektrikli araç (BEV) platformu olan yeni Electric-Global Modüler Platformunu (E-GMP) tanıttı.

E-GMP, 2021’den itibaren Hyundai Motor Company’nin IONIQ 5’i de dahil olmak üzere; bir dizi özel yeni bataryalı elektrikli aracın temelini oluşturacak.

hyundai bataryalı elektrikli araç platformu

Sadece bataryalı elektrikli araçlar için tasarlanan E-GMP, grubun ağırlıklı olarak içten yanmalı motorları barındıracak şekilde tasarlanmış mevcut platformlarına kıyasla çeşitli avantajlar sağlıyor. Avantajlar arasında artırılmış geliştirme esnekliği, güçlü sürüş performansı, artırılmış sürüş aralığı, güçlendirilmiş güvenlik özellikleri ve yolcular ve bagaj için daha fazla iç alan yer alıyor.

“Hyundai Liderliğini Genişletiyoruz”

Hyundai Motor Group Başkanı ve Ar-Ge Bölümü Başkanı Albert Biermann “Bugün önden çekişli Hyundai ve Kia bataryalı elektrikli araçlarımız zaten kendi segmentlerinde en verimli olanlar arasında yer alıyor.” dedi. “Arkadan çekişli E-GMP’miz ile teknolojik liderliğimizi, müşterilerin mükemmel sürüş dinamikleri ve olağanüstü verimlilik talep ettiği segmentlere genişletiyoruz.”

“E-GMP, yıllarca süren araştırma ve geliştirmenin sonucudur ve en son teknolojileri bir araya getirir”. Hyundai Motor Group Araç Mimarisi Geliştirme Merkezi Kıdemli Başkan Yardımcısı Fayez Abdul Rahman; “BEV (bataryalı elektrikli araç) serimiz bu yenilikçi yeni platform tarafından gelişecek ve güçlendirilecek ”dedi.

hyundai bev

E-GMP, modülerleştirme ve standardizasyon yoluyla karmaşıklığı azaltarak; sedanlar ve SUV’ler gibi çoğu araç segmentinde kullanılabilen ürünlerin hızlı ve esnek bir şekilde geliştirilmesine olanak tanıyor. Dahası, esnek geliştirme, araç performansı için çeşitli müşteri ihtiyaçlarını karşılayabilir. Bunların yanında, yüksek performanslı bir model 3,5 saniyeden daha kısa sürede sıfırdan 100 km / s hıza çıkacak ve maksimum 260km / s hıza ulaşacaktır.

E-GMP, şirketin elektrikli araç serisini modülerleştirme ve standardizasyon yoluyla nispeten kısa bir süre içinde genişletmesini sağlayacağından; Grubun EV liderlik pozisyonunu genişletmede oldukça etkili olması da beklenecektir.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here