Anadolu Isuzu Türkiye’de Üretime Hazır

0
1146

Türkiye’de özellikle toplu taşıma ve ticari ağır vasıta üretiminde başı çeken üreticilerden birisi olan Anadolu Isuzu, geçtiğimiz hafta Yeni D-Max’i tanıttı. Ülkemizde 4 farklı donanım ve 7 farklı versiyonda satışa sunulacak D-Max’in başlangıç fiyatı  268 bin 600 TL. Farklı donanımların eklenmesiyle beraber alabileceğiniz en pahalı D-Max’in fiyatı ise 405 bin TL’ye kadar artıyor.

Anadolu Isuzu

Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, “Yatırımlarımız, ihracatımız pandemiye rağmen tam olarak devam ediyor. 2012 yılında 2. jenerasyon D-Max’in Türkiye’de lansmanını yapmıştık, 2017 yılında ise makyajlı versiyonu tanıttık. Şimdi ise en güncel D-Max ile müşterimizi buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi. Anadolu Isuzu Satış Direktörü Yusuf Teoman ise pazar payı beklentileriyle ilgili olarak, “Aralık 2020 tarihine yeni D-Max’i yetiştirdik. 2021 yılında pazardan aldığımız payın çift haneli rakamlarda olacağını hedefliyoruz, bu arada ön satışlar başladı.” açıklamasında bulundu.

Anadolu Isuzu

Anadolu Isuzu, Türkiye’de Yeniden Üretime Hazır

D-Max modeli 2014 yılından 2020 yılına kadar ülkemizde üretilip dünyaya ihraç edildi ancak D-Max artık ülkemizde üretilmiyor. Artık Tayland’dan ihraç edilecek olan modelin yeniden ülkemizde üretilmesi hakkında firma genel müdürü Tuğrul Arıkan; “Pazardaki adetler D-Max’in yerli kalmasını ve yerlileşmesini destekleyecek adetler değildi. Ancak yeniden D-Max üretmek için hazırız.” dedi.

Arıkan sözlerine şöyle devam etti: “Üretim yaparken en önemli konu pazardaki adetler ve yerlilik oluyor. Bizim bulunduğumuz pazardaki adetler yerliliği arttırmaya ve bu üretim yerini korumak için yeterli miktara ulaşamadı. Ancak bugün bize D-Max üretin deseler buna hazırız.”

Pandemi sürecinin yarattığı etki hakkında yorumlarda bulunan Arıkan: “Pandeminin ilk başladığı günlerden bu yana ciddi bir kaybımızın olmadığını belirtebilirim. 2020 yılı mart ayının son günlerinde fabrikadaki üretimi yeniden ayarlamak için üretime ara vermiştik. 13 Nisan tarihinden itibaren ise üretime tekrar başladık ve haziran ayında normal kapasitemize döndük. Pikap pazarının 2021 yılında daha da büyüyeceğini bekliyoruz. 2017 yılında 20 binli adetleri gören pazar pandeminin etkisi ile 10 bin seviyelerine geriledi. Pandemiyle ortaya çıkan doğa sporları ve kalabalıktan uzaklaşma isteği, tüketiciyi pikap pazarına yönlendirecek.” dedi.

2.El Isuzu D-Max İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here