Porsche 911 GT3 2021, 16 Şubat’ta Tanıtılacak

0
811
Porsche 911 GT3 teaser

Porsche otomobil markası, Porsche 911 GT3 lansmanını doğruladı. Alman markası, 16 Şubat’ta yeni, pist odaklı GT rozetli bir spor otomobili tanıtacağı sözüyle gölgeli teaser görüntüsünü yayınladı.

Zaten bir Porsche 911 GT3 prototipi yayınlanmıştı. Bu yüzden doğal yollarla havalandırılan 4.0 litrelik düz altı motorla çalıştırılacağını biliyoruz. Ünite 503bhp’lik bir çıkış gücüne sahip. Bu da yaklaşık üç saniyelik bir sürede 0-100 km için yeterli. Alıcıların karşısına altı ileri manuel veya yedi vitesli çift kavramalı otomatik şanzıman seçeneği ile çıkması muhtemel.

Yeni GT3’ler, markanın 70. yıldönümünü kutlamak için tasarlanan önceki nesil 911 Speedster ile aynı düz altılıyı kullanacak. Motor, GT3 versiyonunda fazladan 10bhp güç alacak, ancak aynı 9,000rpm redline’ı paylaşacak.

Porsche’nin standart 992 911 üzerindeki değişikliklerinin çoğu performans odaklı. Ön ayırıcı ve daha geniş yan etekler aerodinamik dengeye yardımcı olurken, otomobilin standart kaputu daha hafif bir karbon fiber ünite ile değiştirilecek.

Karbon fiber panellerin kullanımı ve önceki nesil GT3’ten (şanzıman gibi) daha hafif mekanik bileşenlerin akıllıca uygulanması sayesinde, yeni otomobilin boş ağırlığının yaklaşık 1.400 kg’da aynı kalması bekleniyor. Standart otomobilin arka cam camı da polikarbonat panel ile değiştirilecek.

Bu etkileyici bir başarı. Özellikle de 992 nesil 911 GT3’ün selefinden fiziksel olarak daha büyük olduğu ve daha karmaşık bir çift salıncaklı süspansiyon kurulumuna sahip ilk model olacağı düşünüldüğünde.

Normalde, 911 kompakt tek kollu MacPherson payandaları kullanır. Ancak Porsche mühendisleri aynı alana daha hantal bir çift kollu sistemi sıkıştırmayı başardılar. Şasi güncellemeleri, daha büyük disk frenler, daha geniş arka lastikler ve güncellenmiş amortisörler ile tamamlanacak.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here