Apple Car İçin Nissan İş Birliğine Hazır

0
1085
apple car

Apple ile Hyundai iş birliği ile planlanan Apple Car görüşmelerinin durduğu duyulan bilgiler arasında. İç anlaşmazlıklardan doğduğu düşünülen bu durumun kesin sebebi ise henüz bilinmiyor. Fakat Apple şirketi projeyi gerçekleştirmek için yeni bir tedarikçi bulma konusunda zorlanacak gibi durmuyor. Nissan Apple Car için Apple şirketi ile iş birliğinde bulumaya uygun olduğunu gösterdi.

Apple, elektrikli ve sürücüsüz Apple otomobili tanıtımı için 2024’ü işaret etmişti. Bu otomobil için Apple şirketi daha önce Hyundai Motor ile görüşmelerde bulunmuştu. Fakat, açıklanan bilgilere göre Apple ve Hyundai şirketleri elektrikli sürücüsüz otomobil için görüşmelere devam etmeme kararı aldı. Bir süre önce paylaşılan raporda, Hyundai Motor’un üst düzey yöneticilerinin Apple ile Apple Car konusundaki çalışmalarda fikir ayrılıkları yaşadığı dikkat çekti. Bloomberg’e göre görüşmelerin kesilmesinin asıl sebebi, Hyundai Motor cephesinin önceki ay Apple ile görüşmelerini resmen açıklamaları.

Fakat Apple Car projesi rafa kalkmış değil. The Wall Street Journal’in haberine göre; Nissan, Apple şirketi ile ortaklık konusuna sıcak bakıyor. Şu an için kulislerde konuşulan bu iddianın, henüz resmileşmesi için çok erken. İddiaların doğma sebebi olarak da Nissan’ın 3 aylık finansal sonuçlar sunumu esnasında Apple ile ortaklık konusundaki sorular gösterildi.

Nissan İcra Kurulu Başkanı Makoto Uchida, otomobil üreticisinin “ortaklık ve işbirliği yoluyla bilgili, iyi deneyime sahip şirketlerle çalışmayı” hedeflediğini söyledi. Şu an için netlik kazanmayan bu durum, yine de doğabilecek potansiyel iş birliğine Nissan’ın ilgisini ortaya koyuyor.

Bu bilgilere ek olarak da, bazı endüstri analistleri, her şirketin ihtiyacı olduğu gibi Apple’ın da tedarikçilere ihtiyacı olduğunu ve bu konuda birden fazla tedarikçi aradığı belirtiliyor. Apple şirketinin, Apple Car için diğer Japon otomobil üreticileri ile de görüşmelerde bulunduğu da iddia edildi.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here