Android Auto, Google Asistan Kısayolları Geliyor

0
1198
android auto

Android Auto yeni bir özelliği, özel Google Asistan kısayolları oluşturma yeteneği. Özelliği tanıyalım…

2019’da Android Auto, eski özelliklere yeni bir renk katan, ancak özellik bakımında değişim göstermeyen yeni bir tasarım aldı. Yeniden tasarımın yayınlanmasının üzerinden iki yıla yakın süre geçiren Google, Android Auto’ya güçlü bir yeni özellik olarak özel Asistan kısayolları sunuyor.

Bu özellik, ilk olarak bu yılın başlarında Android Auto uygulamasında görüldüğü için sürpriz olmadı. Duvar kağıdı kullanımını da destekleyen Android Auto v6.1 ile bu işlevsellik nihayet yayınlandı.

Android Auto’daki özel Google Asistan kısayolları, kullanıcılara yalnızca seslerini kullanmak yerine hızlı bir dokunuşla da bir dizi komutu hızlıca başlatma olanağı sunuyor. Böylece kullanımı çeşitlendirildi ve bu yeni özelliği bu kadar kullanışlı kılan da bu oldu. Android Auto’da sık kullandığınız Asistan rutinlerini veya sadece genel olarak hızlı ulaşmak istediğiniz bir komutunuz olabilir. Örneğin, güvenlik sistemini çalıştıran, kapıyı kilitleyen veya termostatı ayarlayan bir düğmeye sahip olabilirsiniz (yedeklemek için donanıma sahip olduğunuzu varsayarak). Alternatif olarak, sesli komutları kullanmadan belirli bir konuma navigasyonu başlatmak için bir komut kullanabilirsiniz.

Android Auto Kişi Kısayolları

Yeni özellik olan, kişi kısayolları da aynı derecede yararlı. Android Auto’nun ana ekranı için seçtiğiniz bir kişiyi çağrı için kısayol oluşturabilirsiniz. Bu, iki nedenden dolayı faydalı. Birincisi, aynı kişi için kaydedilmiş iki numaranız varsa kullanışlı olan belirli bir numarayı kullanacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Ayrıca, bunun gibi bir kısayol bazı insanlar için Google Asistan’ın telaffuzu zor isimleri anlamasını sağlamaya çalışmaktan çok daha kolay.

Google Asistan kısayolları, Android Auto’yu birçok insan için çok daha güçlü bir platform haline getirme potansiyeline sahip ve en azından ana ekranın kendisini çok daha kullanışlı hale getiriyor. Belirtildiği gibi, bu özellik artık uygulamanın v6.1’i aracılığıyla Android Auto kullanıcılarına sunulmuştur. Play Store’da güncellediğinizden ve onu kullanabildiğinizden emin olun. Özellikle, arabanızda aktif olarak değilken de bu kısayolları oluşturabilir ve düzenleyebilirsiniz.

Android Auto’da, yeni özellikler ve güncellemeler eklendikçe sayfamıza eklenecektir…

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here