Toyota Sürücüsüz Otomobil Geliştiriyor

0
939
toyota sürücüsüz otomobil

Toyota sürücüsüz otomobil geliştirme konusunda işbirliği yapmayı planladığını Aurora salı günü duyurdu.

İki şirket, kendi kendine giden arabaları ölçekli olarak inşa etmek ve dağıtmak için uzun vadeli bir ortaklık kurduklarını söyledi. Ortaklığa Japon otomotiv tedarikçisi Denso da dahil.

Ortaklığın ilk meyvelerini görmek için çok uzun süre beklemek zorunda kalmayacağız. Aurora tarafından geliştirilen kendi kendine sürüş sistemiyle donatılmış bir Toyota Sienna minivan filosu, 2021’in sonunda Amerika Birleşik Devletleri’nde halka açık yollarda test etmeye başlayacak. Aurora şu anda Kaliforniya, Pensilvanya ve Teksas’ta prototipleri test ediyor.

Toyota, birkaç yıldır kendi kendine giden otomobiller geliştiriyor ve teknoloji üzerinde Uber ile de çalıştı. Toyota aynı zamanda Uber’in de hissedarı.

Uber Sürücüsüz Otomobili Aurora’ya Satmıştı

Uber, Uber Advanced Technology Group olarak bilinen sürücüsüz araba bölümünü geçen yılın sonlarında Aurora’ya sattı. Gelecekte Uber, Aurora gibi bir şirketten kendi kendine sürüş sistemini lisanslayacak.

Aurora Salı günü yaptığı açıklamada, “önümüzdeki birkaç yıl” içinde Uber ve Toyota tarafından işletilen araç çağırma filolarına otonom sürüş sistemini tanıtmaya hazır olacağını söyledi. Aurora, finans, sigorta ve bakım konularının yanı sıra gerçek kendi kendine sürüş teknolojisini de kapsayarak sürücüsüz filoları işleten şirketlere eksiksiz bir hizmet sunmak istiyor.

Toyota Sürücüsüz Otomobil: Yüksek Kalitede Ve Uygun Fiyatlı Olacak

Toyota’nın işletme sorumlusu Keiji Yamamoto, yaptığı açıklamada; “Araç kontrol sistemleri, seri üretim, bağlantılı araç teknolojisi ve gelişmiş güvenlik destek sistemlerimizdeki uzmanlığımızı ve bilgi birikimimizi Aurora’nın kendi kendine sürüş teknolojisine yönelik sektör lideri yaklaşımıyla birleştirerek, ticarileştirmeyi ve güvenli, yüksek , kaliteli ve uygun fiyatlı otonom sürüş paylaşım araçları ve hizmetleri sağlayacağız”dedi.

Aurora, Google’ın Kendi Kendini Süren Araba Projesi’nin ilk başkanlarından biri olan Chris Urmson ile 2016 yılında kuruldu. Diğer bir kurucu ortak olan Sterling Anderson, ilk yıllarında Tesla’nın Otopilot sisteminin geliştirilmesinden sorumluydu. Şirket, Aurora’nın ilk ürününün özellikle kamyonlar için tasarlanmış kendi kendine sürüş sistemi olacağını söyledi.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here