GR İmzası Taşıyan Yaris Cross GR Sport Geliyor!

0
1867
toyota yaris cross sports

GR imzası taşıyan Yaris Cross GR Sport ile tanışmaya hazır olun.

Toyota’nın B-SUV segmentindeki başarılı temsilcisi Yaris Cross için GR desteği geliyor. Şaside yapılan bazı iyileştirmeler otomobilin yol tutuşa oldukça önemli etki etmekte. Direksiyon hassasiyeti için yenilenen bir süspansiyon sistemi de Toyota Yaris Cross GR modeliyle gelmekte olduğunun haberini sizlere verelim. Öyleyse birlikte yeni modeli inceleyelim.

İşte GR İmzalı Yaris Cross GR Sport!

Estetik tasarım düzeyinde incelendiğinde oldukça az değişiklik yapıldığını görmekteyiz. Bu model sene sonunda Avrupa’ya ayak basacak. Fakat Avrupa için henüz fiyat bilgilendirmesi yapılmamıştır. Japon otomobil üreticisinin B-SUV yorumu olan Yaris Cross modelinin GR versiyonuyla ilk dikkat çeken özelliklerden biri; yerden yüksekliği olmaktadır. Yeni süspansiyon tasarımı sayesinde aracın gövdesi, standart Yaris Cross modeline göre 10 mm daha düşüktür. Bu olay başta sürüş dinamiklerine etki etmekte. Yani kağıt üzerindeki verilere göre, direksiyon hassasiyeti arttı diyebilmek mümkün.

Toyota mühendisleri ise GR versiyonu için 18 inç alaşım jantlarla birlikte bazı eklentiler geliştiriyor. Örneğin yeni Yaris Cross GR modelinde gaz pedalı tepkisi daha hassas ve yumuşaktır. Otomobilin kaputunun altında 1.5 litrelik 118 beygirlik bir motor yer alacak şekilde konumlandırılmıştır. Aynı zamanda arka aksta bulunan elektrik motoruyla birlikte otomobil dört tekerden çekişe sahiptir.

Sonuç olarak otomobilde aynı zamanda daha agresif görünen havalandırma ızgaraları, kırmızıya boyanan fren kaliperleri bulunmaktadır. Yeni alaşım jantlarda ise otomobilin GR imzası taşıdığını gösterir nitelikte özellikler bulunmakta. İç mekanda ise spor ön koltuklar, deri döşemeli, üç kollu sportif bir direksiyon simidi ve alüminyum pedallar bulunmakta. Şirketten yapılan açıklamaya göre de Toyota, Yaris Cross ürün gamını genişletmeye çalışmaktadır. İlk kez 2021 yılında gösterilen Yaris Cross, kısa zamanda büyük bir satış başarısı da göstermiştir. Yeni model de 2022’nin ilk 6 ayında Avrupa’da B- SUV segmentinde yüzde 7.7 pay elde etmektedir. Tüm Yaris ürün ailesinde ise yüzde 48’lik pay almıştır. Kendine özgü tasarımı ve iç detaylarının yanı sıra daha keskin bir performans sunmaya hazırlanırken ödüllendirici bir sürüş için de hazırlanmaktadır.

Bu konu hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

TRİNK SAT

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here