Hyundai Robot Çalışmalarına Devam Ediyor

0
828
hyundai robot

Hyundai robot çalışmalarına hız kazandırıyor. Hyundai Motor, 2 yıl önce CES Tüketici Elektroniği Fuarı’nda tanıttığı mobilite araç konseptini (UMV), TIGER (Transforming Intelligent Ground Excursion Robot) ismiyle seri üretime geçirmeye hazırlanıyor. Hyundai Grubu, Kaliforniya’daki New Horizons Studio şirketi ile robotu geliştirmeye devam ediyor.

Hyundai robot kullanım alanı, engebeli araziler ve zorlu doğa ortamları olarak düşünüldü. Çok kullanışlı bir bacak ve tekerlek teknolojisine sahip olan TIGER modüler bir platform üzerinde inşa ediliyor. Özel sensörleri sayesinde uzaktan gözlem yapmaya yardımcı olan robot, hareket sisteminin mükemmelliği sayesinde 360 derece yön kontrolü de yapabiliyor. Ayrıca, TIGER, insansız hava araçlarına bağlanarak ulaşılması zor bölgelerde şarj edilebiliyor ve hareket komutlarını arttırabiliyor.

Robot, gövde kısmında büyük bir yükleme alanına da sahip. Bu alan sayesinde, ulaşılması güç bölgelere acil teslimat ve malzeme taşıma için oldukça işlevsel. Robotun bacakları tıpkı bir insan bacağı gibi adım atabiliyor. Engebesiz alana geçtiğinde ise tekerleklerini bir taşıt olarak kullanıyor. Ayrıca, sahip olduğu özel bacak sistemi, en iyi arazi araçlarından bile daha iyi bir mobilite sağlıyor ve böylece dik yamaçlar, sarp kayalıklar ve derin çukurlar gibi zorlu alanları çok iyi bir şekilde geçebiliyor.

Robot, Hyundai Elevate konsepti baz alınarak geliştirildi. Bu da yürümenin haricinde tekerlekleri kullanarak maksimum hıza ulaşmasını sağlıyor. Elevate robot ile arasındaki fark ise; Elevate insan taşırken, TIGER yük taşıyacak.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here