Toyota Yıllık Üretim Hedefini 9.7 Milyon Olarak Belirledi

0
800
toyota üretim hedefi

Toyota bu yıl 9.7 milyon araç üretmeyi hedefliyor!

Toyota üretim hedefi konusunda oldukça kararlı. Otomotiv sektöründe tedarik zincirinde yaşanan sıkıntılar işleri durdurma noktasına getirse bile Toyota bu yıl ki hedefinin değişmeyeceğini belirtti. Japon otomobil üreticisi, 2022’nin ikinci çeyreğinde birden fazla sorunla karşılaşmıştır. Yaşanan bu sorunlar nedeniyle de fabrikalardaki üretim azalmıştır. Bundan dolayı Toyota, yeni alacağı kararlarla fabrikalardaki üretimi artıracak kaybedilen zamanı telafi etmek adına çalışmalar yapacaktır. Toyota’nın bu yıl için belirlemiş olduğu 9.7 milyon üretim hedefini sizler için derledik.

Çip Krizi Otomobil Devi Toyota'nın Karını Düşürdü

Toyota Üretim Hedefini 9.7 Milyon Olarak Belirtti

Yapılan açıklamaya göre Toyota’nın Japonya’daki Motomachi fabrikasında Eylül ayında üretimin birkaç gün aksayacağı belirtilmiştir. Japon Otomobil üreticisi Eylül ayı içerisinde 850.000 araç üretmeyi hedeflediklerinin de altını çizdi. Bu kararlar şimdilik belirlenmiş olsa da kapanmalar ve tedarik zincirinde yaşanan sorunlar nedeniyle değişebilir. Fakat bir sıkıntı çıkmaması halinde Kasım ayına kadar üretimin artırılabileceği de belirtilmiştir.

Bu yılın başlarında da yaşanan küresel çip ve tedarik sorunları nedeniyle birçok otomobil markası üretimde aksaklıklar yaşayarak hedeflerini tutturmakta zorlandılar. Toyota geçenlerde Tsutsumi tesisindeki üretimin askıya alınacağını bildirmiştir. Özellikle de COVID-19 pandemisinin dünyada tekrar hareketlenmesiyle birlikte bazı bölgeler için tekrar kapanmalar meydana gelmekte. Fakat bu sorunlara rağmen Toyota üretim hedeflerinde bir aksama yaşamamak amaçlı çalışmalarına devam ediyor.

toyota üretim hedefi

Toyota 2021 mali yılı için 9 milyon otomobil üretmeyi planlamıştır. Ancak yaşanan sorunlar nedeniyle planladığı üretim hedefine ulaşamamıştır. Buna göre şirket, 2022 yılı için daha fazla araç üretmeyi hedeflemekte. Bu hedef elbette korona virüs salgınından ve yarı iletken tedarik açığının normale dönmesi sonrası hedeflenmiştir. Japon üretici 2020 yılında ise küresel olarak 8,18 milyon araç imal etmiştir. 2022 yılına gelindiğinde üreticinin rekor bir üretim hedeflediği konuşulmaktaydı.

Öyle ki Toyota üretim sisteminin felsefesinde de temel hedef şöyledir; kaynakların tümünün üretim hattına doğru yönlendirilmesiyle birlikte yüksek kaliteli ürünlerin müşteriyle buluşmasını sağlamaktır. Tam zamanında üretim felsefesi temel bileşenlerinden biridir. “Tam zamanında, yalnızca gerekli olanı, yalnızca ihtiyaç duyulduğunda ve yalnızca ihtiyaç duyulan miktarda yapmak.” Böylelikle Toyota’nın üretim sistemi kavramsal bütününe hitap eden önemli bir noktadadır.

Arabam Kaç Para

ARABAM GARAJ

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here