Tesla Semi Teslimatları Bu Yıl Başlayacak

0
735
Tesla Semi teslimatları bu yıl başlayacak

Tesla Semi teslimatları bu yıl başlayacak. Tesla’nın CEO’su Elon Musk yeni nesil tırlar için teslimat vaktinin geldiğini duyurdu. İlk olarak 2017 yılında tanıtımı gerçekleşen model zaman içerisinde birçok sıkıntı ile karşılaştı. Bu nedenle teslimat tarihi sürekli ertelendi. Ancak Musk 2022 yılının Semi için dönüm noktası olduğunu ve bu sene teslimatların başlayacağını söyledi.

Tesla Semi Teslimatları 6 Yıl Sonra Başlıyor

2017 yılından bu yana bir türlü sahneye tamamen çıkamayan Semi hakkında açıklama Elon Musk’tan geldi. Sosyal medya hesabı üzerinde yaptığı açıklama ile Semi için teslimat vaktinin geldiğini duyurdu. Bununla birlikte yılan hikayesine dönen diğer bir model olan Cybertruck için teslimatlar bir sonraki yıl başlayacak. İşte Elon Musk’ın sosyal medya gönderisi:

Musk’ın açıklamasına göre Semi yakın zamanda uzun menzilli versiyonları ile de gelecek. 800 km’den fazla menzil kat etmesi hedeflene araçlar için bazı konular ise hala belirsizliğini koruyor. Bunlarda biri araçların fiyatı. Önceden aracın uzun menzil versiyonları için 180 bin dolar fiyat verilmişti. Ancak henüz net bir açıklama yok. Ayrıca bu modellerde hangi batarya hücrelerinin kullanılacağı da bilinmiyor. Buna göre yeni 4680 tipi silindirik bataryalar mı yoksa eski tip 2170 bataryalar mı tercih edilecek belirsiz.

20 Saniyede 0’dan 100 Km/s Hıza Ulaşan Elektrikli Tırlar

Tesla Semi teslimatları bu yıl başlayacak

Semi hakkında biline  teknik özellikler de kısıtlı. Dört elektrikli motoru olacak olan aracın 0.36 Cd hava sürtünme katsayısına sahip olacak. Ayrıca tamamen yükle doluyken bile 0’dan 100 km/s hıza yalnızca 20 saniyede ulaşacak. Tesla Semi için sipariş listesi kabarık. PepsiCo aracın tanıtımının gerçekleştiği ilk günlerde 100 adet uzun menzil araç siparişi vermişti. Şirket şimdiye kadar en az 15 tanesini teslim etmeyi planlıyordu. Ancak işler yolunda gitmedi ve teslimat tarihi uzadıkça uzadı.

Semi Kamyon Hakkında Bilmediğimiz 10 Gerçek!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here