Porsche Taycan Cross Turismo meraklılarını bekletecek

Porsche, koronavirüs salgını sırasında normal EV’ye olan güçlü talep nedeniyle Taycan Cross Turismo ‘nun lansmanını 2021’e kadar erteledi.

Porsche Taycan Cross Turismo ‘nun son halini alması için biraz daha beklememiz gerekecek. Çarşamba günü, Porsche CEO’su Oliver Blume, elektrikli sedanın vagon benzeri versiyonunun şimdi 2021’de geleceğini duyurdu. Blume, “Değişim bizim için bir dezavantaj değil; Sadece döngü planını optimize ettik ”diyor. Ve ekliyor“ şirket, koronavirüs sırasında çok değişti. Esaslara odaklanmak önemliydi ”. Firmanın geliştirilmekte olan herhangi bir şeyi iptal etme planı olmadığında ısrar etti. Porsche, otomobilin gecikmesini ve yeni zaman dilimini doğruladı.

Satışlar ve kâr tablosu iyi gözüküyor

Birçok marka, Covid-19 nedeniyle model lansmanlarını geri çekti. Bu ayın başlarında Ferrari, pandeminin neden olduğu üretim gecikmeleri nedeniyle SF90 Stradale’in lansmanını birkaç ay ertelediğini duyurdu. Temmuz ayında Land Rover, Defender 90’ın lansmanını aynı nedenle geri çekti.

Ancak Porsche, bu şirketlerden daha karlı oldu. Bloomberg, Porsche’nin Tesla ve Toyota da dahil olmak üzere 2020’nin ilk yarısında karlı kalan üç otomobil şirketinden biri olduğunu bildirdi.

Alman markasında işlerin oldukça düzgün seyrettiğini duyuyoruz. Porsche inanılmaz derecede dalgalı ekonominin ortasında kârlı olmaya devam ediyor. Blume, şirketin aksiliklere rağmen hala karlı bir yıl beklediğini söyledi ve Taycan elektrikli sedan talebinin oldukça güçlü olduğunu söyledi.

porsche taycan cross turismo

Yine de, gecikme bu yılın başlarından belirlenen hedefler doğrultuunda şekillendi. Otomobil üreticisinin Mart ayında şirketin durumunu tartıştığı yıllık basın toplantısında Porsche, EV hedeflerinin sabit kaldığını söyledi. Buna, Taycan Cross Turismo üretimi için 2020’nin sonlarında bir çıkış da dahildi.

Özelliklerde klasiklerden vazgeçilmiyor

Arabanın üretimi  ertelenmiş olsa da, son otomobilin daha uzun bir sürüş yüksekliği ve klasik formüllerinden çok fazla saptığını hayal etmek zor. Ona neyin güç vereceğine gelince, seçeneklerin Taycan sedanını yansıtacağını varsaymak güvenli bir varsayım olacaktır.

Cross Tursimo, dört tekerlekten çekiş için standart Taycan’ın iki elektrik motorundan güç alacak. Bunlar giriş seviyesi 4S görünümünde 523bhp üretecek ve 671bhp Turbo ve 751bhp Turbo S varyantları takip edecek.

porsche taycan cross turismo

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here