Skoda araç şirketi, bu alanda kurulmuş ilk otomobil üreticilerinden birisidir. Skoda Volkswagen Grubu tarafından satın alınmadan önce, 1895 yılında bisiklet üzerine kurulmuştur. 1899 yılında motosiklet, 1905 yılında ise araba üretimine başlamışlardır. Skoda ve Monte Carlo kelimeleri aslında birbirleriyle ilişkilendirilebilmesi zor kelimelerdir. Bu ünlü Çek firması 1936 yılındaki ralli başarısı nedeniyle modellerinde “Monte Carlo” kelimesini kullanabilme şerefine sahip olmuştur.

Bu fırsattan istifade Çek menşeili araba şirketi, 2011 yılında Skoda Fabia 1.5 TSI Monte Carlo modelini üretmeye başladı. Monte Carlo’nun onuncu yılında üretilen araca şimdi daha yakından bakacağız.

Skoda Fabia 1.5 TSI Monte Carlo 2022 Tasarımı 

Aracın dış kısmındaki yeniliklere bakacak olursak, yeniden tasarlanmış ön tamponu aracı daha sportif bir hale sokmuş. Aracın jantları ise siyah renkte ve delikli bir tasarıma sahiptir. Bu yenilikçi tasarım sayesinde Skoda Fabia 1.5 TSI Monte Carlo çok daha şık bir görünüme kavuşmuştur. Yine ön kısımdaki hava ızgaraları ise adeta BMW araçları anımsatıyor. Bu alanda çok özgün bir tasarıma sahip olduğunu söyleyemeyiz. Aracın arka kısmına bakacak olursak, yeni üç boyutlu LED farları çoğu Volkswagen grubu araçlarda gördüğümüz gibi çok sert ve sportif bir tasarıma sahip.

İç kısımda ise büyük bir multimedya ekranı ve hayalet ekran ile birlikte geliyor. Genel olarak iç tasarım da Volkswagen grubundan alıştığımız şekildedir. Fakat Skoda Fabia Monte Carlo modeline özel olarak tasarlanan ince kırmızı detaylar, Premium hissi yaşatmaya yetmiş gözüküyor. Koltukların orta kısmında bulunan kırmızı dikişler ve aracın göğüs kısmındaki kırmızı dikişler çok daha göze çarpıyor. Ayrıca bu koltuklar son derece rahat ve konforlu iken aynı zamanda spor görünüme sahiptir.

Skoda Fabia 1.5 TSI Monte Carlo 2022 Motor Özellikleri

Skoda Fabia 1.5 TSI Monte Carlo 2022 modelindeki motor bloğu, Skoda Scala ve Golf modellerinde görülen motor bloğunun benzeridir. Ek olarak 1.0 hacme sahip bir seçenek daha bulunuyor. 1.5 cc hacimli motor bloğu;4 silindirli, sıralı, turbolu ve benzinlidir. Ayrıca 148 beygir güç üretebiliyor. Tork gücü ise 184 lb ft’e ulaşabiliyor. Bu sayede yalnızca 8 saniyede 0’dan 100’e çıkabiliyor.

Bu motor bloğuyla birlikte, yedi vitesli çift kavramalı otomatik DSG şanzıman kullanılmış. Bu sayede büyük ölçüde kusursuz ve pürüzsüz bir deneyim yaşatıyor. Tork 2000 devirlerden sonra çok daha şiddetli bir hal alıyor. Fakat 4500 devir üzeri biraz gürültü oluyor ve konfor düşüyor. Bu nedenle turboyu kullanarak bu kadar yüksek devirlere çıkmamak çok daha mantıklı olacaktır.

Skoda Fabia 1.5 TSI Monte Carlo 2022 Fiyatı Ne Olacak?

Skoda Fabia 1.5 TSI Monte Carlo 2022 modeli henüz Türkiye’de satışa çıkmamıştır. İngiltere’deki tavsiye edilen satış fiyatı ise 23.500 Sterlindir. Eğer Türkiye’de satışa sunulursa tercih eder miydiniz? Lütfen yorumlarda belirtiniz.

İkinci El Skoda İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here