Tesla Şarj İstasyonu Bolu’da Kuruluyor

0
1706
Tesla Şarj İstasyonu

Tesla şarj istasyonu Bolu’da kurulmaya başlandı. Günümüzde elektrikli araçlar en çok tercih edilen araç konumuna geldi. Gelecekte yolları kaplayacak elektrikli araçların ülkemizde de yayılımı hızlanmış durumda. Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticilerinden Tesla ise Türkiye pazarını kendine hedef edindi. Bunun sonucunda Tesla, Türkiye’de ilk şarj istasyonunu açmaya hazırlanıyor. Tesla’nın ilk şarj istasyonu ise Bolu’da kurulacak. Çalışmalarına başlanan istasyonun önümüzdeki ay hizmete girmesi planlanıyor.

Tesla Şarj İstasyonu, Türkiye’de İlk Olacak

Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticilerinden olan Tesla, Türkiye’nin ilk hızlı şarj istasyonunu Bolu’da kuruyor. Tesla şarj istasyonu Bolu’da bulunan otoyol üzerindeki bir dinlenme tesisinde kuruluyor. Bu konuda sosyal medyada paylaşılan görsellerde, hızlı şarj ve dolum sağlayan Tesla Supercharger istasyonlarının kurulumuna başlandığı görülüyor. Bolu’da bulunan otoyol üzerindeki dinlenme tesisinde 8 adet hızlı şarj istasyonunun yan yana kurulacağı açıklanan bilgiler arasında. Diğer yandan ise istasyonların önümüzdeki ay faaliyete girmesi bekleniyor.

Tesla Şarj İstasyonu Bolu'da Kuruluyor

Türkiye’de İlk Supercharger İstasyonu Kuruluyor Fakat Son Olmayacak

Dünya devi elektrikli otomobil üreticisi Tesla, ülkemizde ilk Supercharger istasyonunu kuruyor. Fakat bu istasyon son olmayacak. Tesla’nın internet sitesine girip dünyadaki tüm Tesla şarj istasyonu aramasını yaptığımızda internet sitesinde Türkiye’de 9 noktanın daha işaretlenmiş olduğunu görüyoruz. Bu istasyonların İstanbul, Bursa, Balıkesir, İzmir, Aydın, Antalya, Konya, Ankara ve Bolu’da kurulmasının planlandığı görülüyor.

Şirketin şu anda dünya genelinde 35 binden fazla hızlı şarj istasyonu mevcut. Bu istasyonlarda ise 250 kW’a kadar hızlı şarj imkânı sunuluyor. Bu sayede Tesla modellerine 15 dakikada 200 km menzil elde edilecek batarya dolumu yapılıyor. Bilindiği üzere Tesla’nın Almanya’daki üretim tesislerinin faaliyete başlamasının ardından Türkiye pazarına bu sene resmen giriş yapacağı duyurulmuştu. Buna göre şirketin tüm modellerini bu sene içerisinde ülkemizde satışa sunması bekleniyor.

Tüm Tesla İlanlarını İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here