Türkiye’de Kaç Tane Elektrikli Şarj İstasyonu Var?

0
9663
ford robotik şarj

Elektrikli şarj istasyonu ve elektrikli araç kullanımı hızla artıyor. Elektrikli araç sahipleri, evlerinde şarj imkanı olmadığı zamanlar şarj istasyonlarına gitmeyi tercih etmekte. Türkiye tarafından devlet destekli üretilen araç olan TOGG’un elektrikli olması, Türkiye’de elektrik şarj istasyonlarının artmasına sebep oldu. Elektrikli araç kullanımının artması, insanların şarj istasyonlarına ihtiyaç duymasına neden oldu. İşte Türkiye’de kaç tane elektrikli şarj istasyonu var?, En çok elektrikli araç kullanan şehirler ve elektrikli şarj istasyonları hakkındaki detaylar…

Türkiye’de Kaç Tane Elektrikli Şarj İstasyonu Var?

Türkiyede Kaç Tane Elektrikli Şarj İstasyonuTürkiye’de elektrikli araçlara olan ilginin artmasıyla birlikte şarj istasyonlarında büyük artış gerçekleşti. Şu anda Türkiye’de 3 bin 457 şarj istasyonu bulunmaktadır. Bu istasyonların 818’ini özel kullanım amaçlı şarj istasyonlarıdır. 2 bin 639’u halka açık şarj istasyonlarıdır. Ancak yerli otomobil TOGG’un 2023 yılında banttan inmesiyle de elektrikli araç şarj istasyonlarının satılarının artması beklenmektedir.

Şarj istasyonlarının 3’te 1’i İstanbul’da yer alıyor. İstanbul’da 1265 elektrikli araç şarj istasyonu var. Ankara’da 320 şarj istasyonu, İzmir’de 235 şarj istasyonu ve Antalya’da 132 şarj istasyonu, Muğla’da 128 şarj istasyonu bulunuyor.

Türkiye’de En Çok Nerede Elektrikli Araç Kullanılıyor?

Türkiyede Kaç Tane Elektrikli Şarj İstasyonu

Türkiye’de aktif olarak trafikte var olan elektrikli araç sayısı 6 bin. Raporlara göre 6 bin aracın %58’i İstanbul’da bulunmakta. İstanbul’da 3 bin 496 elektrikli araç var. Ankara’da 555 elektrikli araç, İzmir’de 441 elektrikli araç ve Antalya’da 213 elektrikli araç bulunmakta.

TOGG ile Elektrikli Araç Şarj İstasyonları Artacak

Yerli araç sayesinde Türkiye’de birçok şirket elektrikli araçlara önem vermeye başladı. TOGG mühendisleri tarafından Türkiye’de şarj istasyonlarının nerede, ne kadar olması belirlendi. Böylece TOGG’un satışa başlaması, Türkiye’de elektrikli araç istasyonlarının hızla artmasına sebep olacak. Şu anda Türkiye, Avrupa’da en çok şarj istasyonları bulunan ülkeler arasında sondan üçüncü olarak yer almakta. Türkiye’nin gerisinde Portekiz ve İrlanda yer alıyor. Ayrıca Avrupa’da en çok şarj istasyonuna sahip olan ülke Hollanda. 

Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Derneği (TEHAD) Başkanı Berkan Bayram, Türkiye’deki ilk elektrikli şarj ünitesinin kurulumunun 2008 yılında olduğunu ve şu anda 81 ilde şarj ünitesinin bulunduğunu belirtmekte. Türkiye’de bulunan şarj istasyonlarının sadece %15 oranını DC dediğimiz hızlı şarj istasyonlar olmakta.

İkinci El Elektrikli Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here