Kendinize Uyumlu Motosikleti Nasıl Bulursunuz?

0
911

Motosiklet dediğimiz zaman konunun üstü fazla kapalı kalmaktadır. Motosikletler cruiser/chopper, supersport, adventure, cross, trial, touring gibi kategorilere ayrılmaktadırlar. Kategorilerinde kendi içlerinde farklı bölümlere ayrılması, kafa karışıklığına neden olmaktadır. Genellikle satın almak isteyen kişiler, motosikletlerin dış görünüşü veya sağlam olduklarını duydukları için almak istediklerini söylemektedir. Acemi olduğunuz zaman tamamen satıcının inisiyatifine kalmış olursunuz. Ön yargılarınızı ve kulaktan dolma bilgilerinizi atmalı, size uygun motosikleti araştırmalısınız. Kendinize Uyumlu Motosikleti Nasıl Bulursunuz? Sorusu basit ama önemli bir sorudur.

Kendinize Uyumlu Motosikleti Nasıl Bulursunuz?Kendinize Uyumlu Motosikleti Nasıl Bulursunuz?

Öncelikle nereden başlamanız gerektiğini iyi bilmelisiniz. Ehliyetinizi aldıktan sonra doğrudan bir motosiklet eğitim merkezine gitmelisinizdir. Maalesef ki ülkemizde motosiklet ehliyeti alırken, yeterli eğitim verilmemektedir. Honda ve Yamaha gibi birçok güvenilir markanın eğitim kursları mevcuttur. Bunları beğenmezseniz ufak bir google araması ile onlarca eğitmen bulabilirsiniz. Motosiklet eğitiminde farklı motosiklet tarzlarına binme imkanı bulacaksınız. Bu eğitim sürüşleri seçim konusunda, büyük avantajlar sağlayacaktır. Örnek olarak adventure kategorisinde bir motosiklet istediğinizi hayal edelim. Güç olarak yeterli olup olmadığınızı anlamanın tek yolu, önceden sürüş deneyimine sahip olmanızdır. Genellikle kullanıcılar hayallerindeki motosikletin yanına geldiği zaman binmeye ve sürmeye çekinirler. Bunun başlıca nedeni de yeterli tecrübeye sahip olmamalarıdır. Alacağınız motosiklete hakim olmalısınız. Sürüşlerinizde sizi yormamalı ve mutlu anlar yaşatmalıdır.

Alacağınız Motosikleti İnceleyin

Almak istediğiniz motosikleti buldunuz. Satıcıya gittiğiniz zaman motosikletin en küçük ayrıntısına kadar incelemelisiniz. Her parçasının boyunuza, kilonuza ve tecrübenize yeterli olup, olmadığını öğrenmelisiniz. Motosikleti hemen almamalısınız. Birkaç defa daha gidip, satıcıya aklınızdaki soruları sorun. Unutmayın ki heyecanlı olduğunuz zaman birçok problem gözünüzden kaçar. Motosikleti tekrar tekrar incelemelisiniz.

Kimden Aldığınızı İyi BilmelisinizKendinize Uyumlu Motosikleti Nasıl Bulursunuz?

Boyunuz, kilonuz ve deneyiminize göre bir motosiklet bulduğunuzu ve gerekli incelemeleri yaptığınızı varsayıyorum. Motosikleti sıfır olarak alsanız bile sorunlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Herhangi bir sorunla karşılaştığınız zaman, aldığınız yerin tutumunu öğrenmelisiniz. Genellikle verilen sözler tutulmaz. Bu yüzden gerekli belgeleri ve sözleşmeleri almalısınız. Bayi hakkında araştırma yapmalı ve daha önce satın alan kişilere ulaşmayı denemelisiniz. İyi bir bayi, her zaman daha çok avantaj sağlamaktadır. İkinci el aldığınız zaman mutlaka ekspertiz yaptırmalısınız. Motosikletin önceki muayene kağıtlarına bakmalı, aklınıza yatmayan yerleri uzmanlara sormalısınız. Alıcı sempatik ve yardım sever dursa da kılı kırk yarıp, başınızı ağrıtmamalısınız.

İkinci el Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here