Uzun Boylu Sürücüler İçin Başlangıç Motosikleti

0
4714

Genellikle uzun boylu sürücüler için başlangıç motosikleti bulmak oldukça zordur. Motosiklete başlarken, seçtiğiniz motosiklete fiziksel ve psikolojik olarak uyum sağlamak zorundasınız. Özellikle daralan ekonomik koşullarda insanlar artık kısa sürede motosiklet değiştirmek yerine uzun ömürlü motosikletlere sahip olup, yıllarca kullanmak istemektedirler. Bugün sizlere sıraladığım modeller “başlangıç motosikleti” diyebileceğim özelliklere sahip motosikletlerdir.

Başlangıç Motosikleti Nedir?

Başlangıç motosikleti yeni başlayan tecrübesiz sürücülere önerilen motosikletlerdir. Başlangıç motosikletlerinin ortak özellikleri kolay kullanılabilir olması, düşük cc ve hafif olmasıdır. Tabii ki düşük cc ve kolay kullanılabilir olmaları, insanları aldatmamalıdır. Kaza riski bütün motosikletlerde aynıdır. Sınıf ayrımı yapılmamalı ve gereken önem eşit seviyede verilmelidir. Gereken ekipmanlarınızı sağladığınızı düşünüyorum ve uzun boylu sürücüler için başlangıç motosikleti sıralamasına başlıyorum.

Honda CRF 250 LUzun Boylu Sürücüler İçin Başlangıç Motosikleti

Honda CRF 250 L, adventure tasarımdadır. Uzun sele yüksekliğiyle beraber uzun kullanıcılar için biçilmiş kaftandır. 250 cc, 23 beygir ve 144 kilogram ağırlığına sahiptir. Ayrıca yakıt ve parça ucuzluğu olarak bütçe dostudur. Kasa tipi olarak genellikle arazi şartlarına uygun tasarlanmıştır. Bu yüzden ufak düşme ve kazalardan en az parça hasarıyla kurtulabilirsiniz. Honda CRF 250 L’nin tek sorunu arazi lastikleridir. CRF 250 L’nin lastikleri, arazi koşullarına uygun olduğu için şehir içi sürüşlerde tutunmayı negatif olarak etkilemektedir. Lastik konusunda detaylı araştırma yaparsanız, asfalta en uygun lastiği bulabilirsiniz.

Mondial RX3i EVOUzun Boylu Sürücüler İçin Başlangıç Motosikleti

Mondial’in son yıllarda ortaya çıkardığı en güzel ve dayanıklı motosikletlerden birisidir. Tasarım ve motor bloğu olarak uzun yol motosikleti sayılabilir. Çin menşeili olması kafa karıştırsa da uzun boylu sürücüler için biçilmiş kaftandır. İri cüssesi, yüksek sele yapısı, geniş gidon aralığıyla sürücüde rahatlığı yaşatmaktadır. Motor bloğu olarak 250 cc, su soğutmalı, tek silindir ve 23.5 beygir gücündedir. Teknik olarak uzun boylu sürücüler için başlangıç motosikleti sayabiliriz. Dezavantaj olarak 188 kilogram kuru ağırlığı, sürücülere zor anlar yaşatabilir. Ağırlığına alıştıktan sonra 15 litrelik yakıt deposuyla, istediğiniz her yere gidebilirsiniz.

Yamaha WR 125 X/R

Yamaha’nın ortaya çıkardığı en cool başlangıç motosikleti WR 125 X/R’dır. X versiyonu süpermoto olarak, R versiyonu arazi yollarına uygun olarak üretilmiştir. 124 cc, 15 beygir ve 125 kilogram ağırlığa sahip olması kullanıcılar için biçilmiş kaftandır.

Suzuki V-strom 250 ABSUzun Boylu Sürücüler İçin Başlangıç Motosikleti

Listemizde tasarım ve teknik özellik olarak en iyi motosiklet Suzuki V-Strom 250’dir. Yüksek sele, heybetli tasarımı ve göz alıcı renklere sahiptir. 248 cc, sıvı soğutmalı, 25 beygir güç ve 188 kilogram ağırlığa sahiptir. İlk zamanlar başlangıç motosikleti olarak ağır gelebilir. Suzuki dayanıklılık konusunda kendisi ispatladığı için gözünüz kapalı güvenip, her yola çıkabilirsiniz. “Bir motosikletle uzun yıllar geçirmek istiyorum.”  ve “Her koşulda yanımda olsun.” diyorsanız listemizdeki motosikletler size göre uygundur.

İkinci El Motosiklet İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here