Günümüz Filmlerinden 4 Ünlü Motosiklet

0
1509

Şüphesiz ki herkes film izlemeyi sever. Biraz mısır ve içecekle geçen güzel zamanlar, insanları rahatlatmaktadır. Filmlerde hoşunuza giden araçları gördüğümüzde keyfimiz daha da artar. Bazı filmlerde ana olay örgüsü motosikletlerden veya arabalardan yola çıkmaktadır. Örneğin Easy Rider, The Wild One gibi motosiklet temalı filmler, sinema tarihine damga vurmuşlardır. Günümüz filmlerinden 4 ünlü motosiklet sizler için sıraladık.

4Birds Of Prey: Harley Quinn (2020)

Filmde kadın başrollerden biri olan The Huntress, neredeyse her zaman motosikletine binerken gözükmektedir. Hatta filmin sonuna doğru izleyicileri mest eden bir kovalamaca sahnesi vardır. Söz konusu motosiklet, film ile son derece uyumludur. Hunterss’a mükemmel şekilde uyan, hızlı ve agresif sokak dövüşçüsü olan Triumph Street Triple RS filmde öne çıkmaktadır. 765 cc, 3 silindir ve 121 beygir gücündeki bu motosiklet, Karaktere çok yakışmıştır.

3One Week (2008)

One Week bir sanat filmidir. Motosiklet sürmenin özünden olan özgürlük ve macera duyguları konu edilmiştir. Ana karakter olan Ben’e 4.evre kanser teşhisi konur ve yüzde 10 yaşama şansının olduğu söylenir. Hastaneden çıktıktan sonra motosikletini satan yaşlı bir adamla karşılaşır ve ani bir kararla motosikleti satın alır. Bir haftada Toronto, Ontario, Tofino ve British Columbia’yı baştan sona gezer. Başrolün kullandığı motosiklet, muhteşem bir 1973 model Norton Commando 850’dir. Bu motosiklet filmin yapımcısına aittir. Filmdeki amaç özgürlük ve karakterin başına gelenleri göstermek olsa da Kanada’nın uzun yollarını, muhteşem manzarasını da gözler önüne sermektedir.

2Dredd (2012)

Film boyunca sadece 7 dakikalık motosiklet sahnesi gösterilmektedir. Filmdeki motosiklet özel olarak yapılmıştır. Yapılan parçalar, Suzuki GSX-R 750’nin üzerine giydirilmiştir.

1 The Motorcycle Diaries (2004)

Filmin büyük bir kısmı Alberto Grenado ile Ernesto Guavere’nin güney Amerika da planlanan gezisini anlatmaktadır. Yol boyunca sürdükleri motosiklet bozulur ve asıl olaylar o zaman başlar. Guevara, onu devrimci bir duruş sergilemeye götüren toplumsal bölünmeleri görmeye başlar. Filmde kullanılan motosiklet Norton İnternational 500’dür. Birçok Isle of Man TT yarışını kazanmasının yanı sıra 2.Dünya savaşında askerlerin kullandığı önemli bir askeri araçtır. Birçok dublör motosiklet kullanılsa da ana motosiklet Suzuki GSX-R 750’dir. Gerekli değişiklikler yapılarak, Norton İnternational 500’e benzetilmiştir. Günümüz Filmlerinden 4 Ünlü Motosiklet kategorisinde birinci olmayı hak eden ve kesin izlemeniz gerekenlerin arasına girmeyi başarmaktadır.

İkinci El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here