Motosiklet Nasıl Yavaş Sürülür?

0
1600

 

Motosiklet Nasıl Yavaş Sürülür?Motosikleti yavaş sürmek, hızlı sürmekten daha zordur. Yavaş sürüşlerde denge ve teknik gibi problemler karşımıza çıkmaktadır. Çoğu zaman motosikletimizle yavaş ilerlemek zorunda kalıyoruz. Şehir içi sürüşlerde ayağımızı yere koymak tehlikeli durumlara yol açabilmektedir. Bu yüzden yavaş gitmeyi öğrenmeliyiz. Bu tekniği öğrendikten sonra park yerlerinde, trafik saatlerinde güvenli ve rahat ilerlemeyi öğreneceksiniz. Motosiklet nasıl yavaş sürülür? sorusu önemli bir sorudur. Arkadaş ortamında “Slow Race” Denilen yarışlar yapıldığında işinize yarayacaktır.

Motosiklet Nasıl Yavaş Sürülür?

Yavaş sürmek için sürüş pozisyonunuza dikkat etmelisiniz. Oturuş pozisyonunuz ve sürüş kabiliyetiniz yavaş sümek konusunda oldukça önemlidir. Yavaş hızda sürüşünüzü optimize etmek için 4 ipucu:

Sürüş pozisyonuMotosiklet Nasıl Yavaş Sürülür?

Depo ve gidona karşı ne kadar ileride, geride oturduğunuza dikkat edin. Motosiklet tarzına göre oturuş pozisyonunuz farklılık gösterecektir. Genel olarak sele ile depo arasında bir avuç içi kadar boşluk bırakmalısınız. Bacaklarınız ile depoyu kavradığınıza emin olun. Depoyu sıkan bacaklarınız sayesinde dengeli bir sürüş elde edersiniz. Motosiklette geride oturmak sizi tehlikeye sokabilir. Bir çok yeni başlayan sürücü rahat olmak için geride oturmaktadır. Geride oturduğunuz zaman kontrolünüz ve dönüşleriniz zorlaşmaktadır.

Gidonu rahat tutmak

Motosiklet Nasıl Yavaş Sürülür?

Gidonu rahat ve gevşek tutmalısınız. Motosikletiniz yoldaki engebeleri, yavaş hareketlerle rahatlıkla üstesinden gelmektedir. Genellikle panik ve gergin olduğunuzda gidonu sıkarsınız. Bu olay gidonun rahat hareket etmesini engeller ve kontrol zorlaşır.

Kafanızı Çevirin

Başınızı fiziksel olarak çevirmezseniz, motosiklet baktığınız yere gidemez. Gitmek istemediğiniz yerlere sabitlenmeye çalışır ve sürüş dinamiğine zarar verir. Bakış kaçırma ve sabit kalması kazaların başlıca sebepleri arasındadır. Motosikletin birinci basit ve önemli kuralıdır. Nereye bakarsanız, oraya gidersiniz. Snowboard ve kayak yapan insanlar genellikle bakış kuralına göre hareket etmektedirler.

Alıştırmalar YapmakMotosiklet Nasıl Yavaş Sürülür?

Motosikletiniz ile yavaş gitmek istiyorsanız alıştırma yapmalısınız. Boş ve trafiğe kapalı bir alan bulmalısınız. İlk önce rölantide gitmeye çalışın, daha sonra arka fren ile rölanti hızını da yavaşlatmaya çalışmalısınız. Son olarak durduğunuz yerde, ayaklarınızı hava kaldırın ve uzun süre indirmemeye çalışmalısınız. Yanınızda kronometre götürmeyi unutmayınız. Kendinizle yarışmak, en büyük başarıyı getirecektir. Motosiklet Nasıl Yavaş Sürülür? sorusu basit ama çalışılması gereken bir konudur.

İkinci El Motosiklet İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here