F1 Styrian GP Ardından Pilotların Açıklamaları

Formula 1’de Styrian GP geride kaldı. Verstappen yarışı büyük üstünlük kurarak kazandı ve Red Bull’a sezonun beşinci zaferini getirdi. Ayrıca bu galibiyet Verstappen adına sezonun dördüncü, kariyerinin on dördüncü galibiyetiydi. Bu sonuçlarla dünya şampiyonasında zirvede durum değişmezken, alt ve orta sıralarda bazı değişiklikler oldu. Peki Styrian GP sonrasında pilotlarla neler söyledi? Kimler aldığı sonuçtan memnundu, kimler değildi? İşte bazı pilotlar ve takım yöneticilerinin Styrian GP açıklamaları;

Pilotlar

Styrian GP Açıklamaları Max Verstappen
Max Verstappen: Yarışın nasıl biteceğini bilemiyorsunuz ancak ilk turdan itibaren denge iyiydi. Start sonrasım lastikleri kontrol edişimiz de iyiydi. Sonlara doğru lastikler hala bitmemişti. Onlar bizden önce pite girmişti. Biz de buna reaksiyon gösterdik ve hedeflediğimiz tur zamanlarına ulaşmayı çalıştık. Bu, bizim için bugün gayet iyi çalıştı. Performansımız oldukça olumlu. Ama bunu gelecek hafta da göstermemiz gerekecek. Kesinlikle neleri daha iyi yapabilirdik bakacağız. Gelecek haftayı dört gözle bekliyorum. Zorlamaya ve iyi işler çıkartmaya devam etmeliyiz.

Styrian GP Açıklamaları Lewis Hamilton

Lewis Hamilton: Yarışta biraz yalnızdım. Ön tarafa yetişmeye çalışıyordum ancak çok hızlılardı. Son birkaç yarışta bariz şekilde güncellemeler yapmış olmalılar ve onlara ayak uydurabilmek imkansız. Nerede zaman kaybettiğimizi bilmiyorum ancak uzun turlarda bizden daha iyi duruyorlar ve düzlüklerde çok fazla zaman kaybediyoruz. Ancak, yine de takım için iyi puanlar aldık ve zorlamaya devam edeceğiz.

Şampiyona konusunda endişelenmemeye çalışıyorum. Onlar daha hızlı ve bu konuda yapabileceğimiz bir şey yok. Her hafta sonu, yapabileceğimizin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Biraz performans bulmamız gerekiyor, belki bir çeşit güncelleme getirmemiz ve zorlamamız gerekiyor.

Styrian GP Açıklamaları Valtteri Bottas
Valtteri Bottas: Başladığım yere göre gelebileceğim en iyi pozisyon buydu. İki araçlarının arasına girebilmek iyi oldu. Hasarı biraz azalttık. Son turlarda Perez’i aynalarımda görebiliyordum. Son tura başlarken sanırım 1,5 saniye gerimdeydi. Turun sonunda yarım saniye gibi bir şey kalmıştı. Fakat burada 2. ve 3. sektörde geçiş yapamazsınız, bu yüzden ilk sektörde yerimi koruduğum zaman, sahip olduğum kötü lastiklerle bile herhangi bir hata yapmazsam, yerimi koruyabileceğimi biliyordum.

Bence yavaş bir pit stop yaptılar ve biz de o kadar erken bir pit stop yapmayı planlamamış olsak bile o noktada pite girerek oldukça aktif hareket ettik. Bence bu, iyiydi. En azından onlardan bazı puanlar almayı başardık.

Sergio Perez: Çok yakındı. Bence yapılacak en doğru şey buydu, onu yakalıyorduk ama lastik ömrü anlamında lastiklerimiz çok benzerdi. Bence deneyerek iyi yaptık ama maalesef trafikten biraz olumsuz ektilendim. Sonunda, ihtiyacımız olan tek şey yarım saniyeydi. Sadece yarım tura ihtiyacımız vardı. Bu, tabii üzücü bir durum.

Ayrıca bugün yavaş bir pit stop da vardı. Çocuklar, tüm yıl boyunca inanılmaz şekilde en iyi pit stopları yaptılar. Fakat bugün, bize pahalıya patladı. Yine de biz bir takımız ve daha güçlü şekilde döneceğiz.

Lando Norris: Bugün daha fazlasını yapamazdık. Benim için yalnız bir yarış oldu. Bazı yönlerden iyi bir durum olsa da ilk sıraya çıkana kadar daha fazlasını istemelisiniz. Bugünkü yarış sıralamada iyi bir pozisyona sahip olmanın önemini gösteriyor. Araçtan her şeyi çıkarmaya çalışıyoruz. Dolu depoyla arka lastiklerde daha çok zorlanıyoruz ve aracı limitlerde süremiyoruz. Belki gelecek hafta biraz daha rekabetçi olabiliriz.

Carlos Sainz: Lando’yu geçmeye çalıştık fakat pitlerden Hamilton’ın hemen önünde çıktım ve geçmesine izin vermek zorundaydım. 15 tur boyunca onun arkasında kalmak ve onu geçmeye çalışmak, ön lastiklere zarar verdi. Durum açıkça çok zordu. Turu geri almak çok önemliydi. Lando’yu yakalamak için çok fazla tempoya sahiptik ve geçip geçemeyeceğimizi bilmeden Hamilton’ın arkasında attığımız bu 15 tur ön lastiklerin mahvolmasına yol açtı. Bu da Lando’yu geçme şansına mal oldu. Bugün 12. sıradan beşinci sıraya kadar yükselecek tempomuz vardı. Yarış tempomuz iyiydi, böyle bir pistte ön lastiklerin zorlanmadığını gördük fakat Hamilton’ın arkasında ön lastiklerde çok fazla zorlandım. Temiz havaya çıktığımızda ise neredeyse Perez kadar hızlıydık. Bugün tempomuz güçlüydü ve çok mutluyum.

Charles Leclerc

Charles Leclerc: İlk tura kıyasla bizim için harika bir yarıştı. İnanılmaz derecede hızlıydık ama elbette ilk turda yaşananlar çok daha iyi bir sonuç elde edebilmemizin önüne geçti. Büyük bir fırsattı. Hızımız inanılmazdı. İlk tur dışında bence Formula 1’deki en iyi performanslarımdan biriydi. Bugün gerçekten çok özeldi. Bugünkü yarış tempomuz uzun zamandır yoktu. Bu yüzden, bunu görmek güzeldi.

(Gasly ile yaşadıkları temasla alakalı) Dürüst olmak gerekirse, görüntüleri tekrar izlemem lazım. Pierre’in biraz sola mı gittiğini yoksa benim biraz sola mı gittiğimi bilmiyorum ve ben aynı zamanda biraz sağa gitmiştim. Sanırım her ikisinin de bunda payı vardı. Sonuç olarak temas yaşandı.

Lance Stroll: İyi bir ilk tur attık. Alonso, Leclerc ve Gasly’yi takip ettim. Önümde bazı temaslar yaşandı. Bu da yer kazanamamıza yardım etti. Altıncı sırayı almak için Fernando’yu geçtim. Yarış boyunca çok yakındı ve son ana kadar maksimumu zorladım. Eğlenceliydi.

Fernando Alonso
Fernando Alonso: Yarış iyiydi. İlk 10’da olmayı ve puanlar almayı hedefliyordum. Dokuzuncu sıradan daha iyisini yapabileceğimizi de sanmıyorum. Bu yüzden iki puandan mutluyum. Şans bizden yana olsa Stroll’le savaşabilirdik. Ama diğerleri bizden çok hızlılardı. Bu yüzden dokuzuncu olmayı hak ettik.

Yuki Tsunoda: Mutluyum, geçen haftaya kıyasla iyi bir adım attık. Dürüst olmak gerekirse, 10. sıradan daha iyi bir yerde bitirebileceğimiz daha iyi bir yol vardı. Ancak bu sonucu da kabul edebilirim, genel olarak iyi bir adım attık. Tempomuz gayet iyi. Sadece gelecek hafta için her şeyi birleştirerek, puanlar toplamaya çalışmamız gerek. Bence lastikleri kontrol edişim de iyiydi, Paul Ricard’a kıyasla iyi bir adım attım.

Sebastian Vettel: Yarış oldukça sıkıcıydı. Trafikte sıkışıp kaldım. İkinci bölümde yeterince hızlı değildim. Bu yüzden önümüzdeki hafta daha iyi olabilir. En azından bundan kötü olamaz. Charles beni geçerken blokaja neden oldum. Ancak orada yerimi korumaya çalışmıyordum ve beni geçtiği belliydi. Benim için gerçek bir savaş değildi.

Daniel Ricciardo
Daniel Ricciardo: Gerçekten şanssız bir yarıştı. Sekizinci sıraya kadar yükselmiştik. Çok iyi bir start aldık ve güçlü bir pozisyona geldik. Orta lastiklerle iyi gidiyorduk ve birden güç kaybetmeye başladım. Bu sorunu hallettik ancak çok geç kalmıştık. İlk turda içinden çıktığım karmaşanın arasına geri döndük. Bu noktadan sonra dürüst olmak gerekirse yarış bitmişti. Önümüzdeki hafta sonu buraya daha yeni bir yaklaşımla geleceğiz.

George Russell: Bu büyük bir şanssızlıktı. Yarışmak hiçbir zaman kolay değildir. Daha doğrusu, adil değildir. Kendi şansınızı kendiniz yaratırsınız ve sonuçta bugün, bizim için bir şeyler yolunda gitmedi. Ancak biz çoğu zaman bu noktaya gelemiyoruz ve bu çok tipik bir olaydı. Dürüst olmak gerekirse ne düşünmem ya da ne demem gerektiğini bilmiyorum.

Bu durum, takımdaki herkes için büyük bir şanssızlıktı. Bunun için çok sıkı çalışmışlardı ve bu noktaya gelmeyeli çok uzun zaman olmuştu. Bugün puan alabilmek bizim için çok iyi olurdu. Bence yedincilik mümkündü çünkü Alonso’dan hızlıydım, takımlar şampiyonası için de harika olurdu. Kesinlikle harika olurdu.

Styrian GP Açıklamaları Pierre Gasly

Pierre Gasly: Yarışı tamamlayamamak çok üzücü. Çok iyi bir hafta sonu geçiriyorduk. Bugün en azından Norris’in arkasında olabilirdik. Ancak bir virajdan fazla gidemedik. Olayla alakalı soruşturma açılması bir şeyi değiştirmeyecek. Henüz tüm görüntüleri izlemedim ama yazık oldu.

Styrian GP Açıklamaları: Yöneticiler

Christian Horner: Bütün takım harika şekilde çalışıyor. Yarıştaki tek sorun Checo’nun yavaş pitiydi. Bunun dışında performansımız kusursuzdu. Özellikle de Max kusursuzdu. Yarışı mükemmel kontrol etti. Tek pit stop onun için en hızlı stratejiydi. Yarışı kontrol edişi, istediği zaman arayı açışıyla; bu sene Mercedes’e karşı en dominant galibiyetti. Bu oldukça umut verici.

Lewis için pit yapabilecek bir mesafeleri vardı ama yağmur bulutları geliyordu. Ne olacağını bilmiyorduk. O yüzden yarışımıza odaklandık. Yapacakları pite cevap verecek vaktimiz vardı.

Verstappen’in kerblerle alakalı yaşadığı sorundan da bahseden Horner’ın Styrian GP açıklamaları şu şekilde devam etti; ‘’ Bu problemi gördük. Kerb üzerinde frene bastığınızda, pedaldaki hissiyat değişiyor. Kötü bir his olmalı ancak kerblerden uzak durduğunuzda sistem daha mutlu oldu. Max da bu durumu harika idare etti. Ayrıca Checo’ya yapılan yavaş pitin ardından sakin kalıp mükemmel bir pit daha yapmak inanılmadı.’’dedi.

Toto Wolff: 8 yıldır ilk kez hız olarak gerideyiz. Önümüzdeki yıl çok önemli olduğu için bu sezon geliştirmeyi bıraktık. Hemen hemen herkes gelecek yılki araca odaklanmış olacak. Bazıları ise hâlâ yeni güncellemeler getiriyor olabilir. Red Bull, perşembe ve cuma günleri kamyonlarla yeni parçalar getirdiler. Bu elbette adil bir şey, bu bir strateji ve şu anda başarılı bir strateji. Bugün, sadece araç temposu açısından bile farklı bir seviyedeydiler. Şampiyonluk sadece aerodinamik güncellemelerle kazanılmıyor. Red Bull’un bile gelecek senenin aracına odaklanması gerekiyor. 2022 aracından kazanacağımız avantaj bu güncellemelerle kıyaslanamaz. Ancak buna rağmen şampiyonluk mücadelemiz devam ediyor.

Styrian GP Açıklamaları Marc Gene

Marc Gene (Ferrari Marka Elçisi): Hem Carlos hem Charles için iyi bir yarıştı. Tempomuz iyiydi. Özellikle Carlos için harika bir yarıştı. 12.sıradan 6.sıra için savaştı. Takım için de iyi bir gündü. İyi bir stratejiye sahiptik ve pit stratejileriyle geçişler yaptık. Bu problemin ne olduğunu ve buna çözüm getirebildiğimizi gösteriyor. İlk turda yaşananlar şanssızlık oldu çünkü Red Bull ve Mercedes’lerin ardında bitirebilirdik. Charles harika geçişler yaptı ve yedincilik çok iyi bir başarı. Tekrar Avusturya’da olmak için heyecanlıyız.

Davide Brivio (Alpine Yarış Direktörü): Bugünkü hedef puan almaktı. Birkaç olayın ve trafiğin içinde kaldığımız için şanssızız. Sonunda dokuzunculuğu aldık ve Fernando iyi bir savaş verdi. Esteban tarafındaysa, on yedinci sıradan başlamak her zaman çok zor. Yapabileceğimiz her şeyi denedik ama bazen yarışlarda fırsat olmuyor.  Gelecek hafta için her şeyi öğrenmeye çalıştık. Bir sonraki yarış sadece bir hafta sonra.

Bazı Styrian GP açıklamaları bu şekildeydi. Daha fazla Formula 1 içeriği için bizi takip etmeye devam edin.

Formula 1 Styrian GP Yarış Özeti ve Değerlendirmesi

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here