FIA Macaristan GP’de Üç Virajı Denetleyecek

Bilindiği üzere özellikle son dönemde, yarış hafta sonlarında FIA, pistlerdeki bazı virajlarda denetim yapıyor. Hafta sonu öncesi belirtilen virajlarda, pist limitlerine kasti ya da istemsiz şekilde uymayan pilotların zaman turları siliniyor. Bu uygulama Hungaroring Pistinde de devam edecek. Öyle ki FIA Macaristan GP’de üç virajı denetleyecek.

Bu Yıl Denetim Arttı

Bu yıl FIA tarafından pist limitlerine uyulmaması durumunda daha ciddi yaptırımlar uygulanıyor. Özellikle Avusturya’da Red Bull Ring’de yapılan 2 yarışta, pek çok pilotun 9 ve 10.virajlardaki denetim sebebi ile canı yanmıştı. Bu katı tutum Macaristan’da da devam edecek.

Hangi Virajlar DenetimdeFIA Macaristan GP’de Üç Virajı Denetleyecek

Yaz arasına girilmeden önce yapılacak son yarış öncesi, Michael Masi pilotlara pist limitleri ile alakalı kuralların yer aldığı özel notlar dağıttı. Şampiyona direktörü Masi, pilotları 4, 11 ve 12.virajlardaki pist sınırlarına uymaları konusunda uyardı. Pilotlar, belirtilen virajlarda kırmızı/beyaz kerblerin dışına dört lastikleri ile birden tamamen taşmaları durumunda; zaman derecelerini kaybedecekler. Ancak 11 ve 12. virajlarda yapılacak hatanın maliyeti daha da büyük olacak. Bu iki virajda pist limitlerini aşan pilotların, hem içinde bulundukları tur zamanı hem de bir sonraki tur zamanı silinecek. Bu durum sıralama turlarında hatasız atılacak bir turun değerini daha da arttırıyor.

Eğer bu ihlaller yarış esnasında üç kez yapılırsa, ilgili pilot siyah beyaz bayrak ile uyarılacak. İhlallerin devam etmesi halinde pilota ceza verilecek.

Motor Sporları Haberleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here