İlk Antrenman Seansında Koltuk Kubica’nın

Pek çok takım bazı yarış hafta sonlarının ilk antrenman seansında yedek pilotlarını piste çıkarıyor. Bunun bazen maddi bazen gelişimsel sebepleri oluyor. Robert Kubica da sene başından beri Alfa Romeo ile bazı hafta sonlarında test sürüşüne çıkmıştı. Bu durum devam ediyor. Öyle ki Macaristan GP ilk antrenman seansında koltuk Kubica’nın olacak.

Polonyalı pilot, potansiyel dünya şampiyonu görülerek başladığı Formula 1 kariyerine, 2011 yılında bir ralli yarışında yaşadığı kaza sonucu son vermişti. Yaşadığı kazada ölümden dönen Polonyalı, 2019 yılında Williams ile Formula 1 sahnesine geri çıkmıştı. O sezon takımın son 3 yıldaki tek puanını getiren Kubica, sene sonunda Alfa Romeo’ya yedek pilot olarak geçiş yapmıştı.Macaristan GP Birinci Antrenman Seansında Koltuk Kubica’nın 2

Raikkonen’in Koltuğunu Alacak

Polonyalı pilot bu sezon daha önce İspanya ve Avusturya’da ilk antrenman seansında piste çıkmıştı. Yapılan açıklamaya göre bu sezon üçüncü kez piste çıkacak olan Kubica, Kimi Raikkonen’in koltuğunu alacak. Sezon başından bu yana takımın simülatöründe çalışan tecrübeli isim, bu denemesinde de takıma geri bildirimler vererek gelişime destek olacak.

Kubica’nın Açıklamaları

Kubica konu ile alakalı şöyle konuştu, ‘’Formula 1 aracına dönmek harikadır. Hele de Polonya’ta en yakın yarış olan Macaristan’da bunu yapmak daha da harika. Tribünlerde çok sayıda Polonyalı taraftar oluyor. Cuma günü beni karşılayacak pek çok bayrak olacağına eminim. Araca bindiğimde, mümkün olan en iyi işi yapmaya ve mühendislere yardımcı olmaya çalışıyorum. Orta grupta yer alan takımlar arasındaki fark çok az. Bu yüzden atılan her adım çok önemli.’’ dedi.

Motor Sporları Haberleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here