2021 Formula 1 Pilotları ve Takımları

0
4445

2020 Sezonunun tamamlanması ile beraber artık gözler 2021 Formula 1 Pilotları ve Takımları listesinde. Uluslararası Yarış Fedarasyonu (FIA) tarafından yayınlanan 2021 listesinde eksikler olsa da genel hatlarıyla durumlar oluşmuş durumda.

 

2021 Formula 1 Pilotları ve Takımları Listesi

Her sezon pilotları ve takımları FIA tarafından sezon öncesinde belli olur. Şu anda genel anlamda sezon hazır olmuş olsa da hala bazı eksiklikler var. Fakat yine de FIA geçtiğimiz günlerde bir liste yayınlayarak çoğu görüntüyü tamamlamış oldu. İşte 2021 Formula 1 Pilotları ve Takımları Listesi:

Mercedes Takımı

Mercedes Takımı’nın aynı kadroyla beraber yarışlara katılması bekleniyordu. Şu anki geçici listeye göre de beklenen gerçekleşecek. Takım yıldızı Lewis Hamilton ile resmi bir sözleşme imzalamış olmasa da FIA listesinde Hamilton yer alıyor. Bu da tarafların anlaştığı ve işin prosedür kısımlarının kaldığının bir göstergesi olarak görülüyor. Valtteri Bottas ile devam edeceğini çok önceden açıklayan Mercedes bu konuda herhangi bir değişiklik yapmayı düşünmüyor.

Red Bull Takımı

Red Bull kanadında net olan tek şey Max Verstappen desek yeridir. Uzun süreli bir anlaşma imzalayan taraflar şu anda karşılıklı bir memnuniyet ile yollarına devam ediyorlar. Genç pilotun da her fırsatta kendini kanıtlaması da işin cabası. İkinci pilot ise son açıklanan duyuru ile eski Racing Point pilotu Sergio Perez oldu.

McLaren Takımı

McLaren 2 yıllık başarılı bir takım arkadaşlığı uyumu ile beraber iyi bir sezonu geride bıraktı. Carlos Sainz Jr. Çok önceden Ferrari kırmızısı ile buluşacağı açıklanmıştı. Ancak Lando Norris wonderkid olarak gelecek vadeden ve McLaren’in güvendiği pilot olarak yoluna devam edecek. Daniel Ricciardo ise Renault’tan ayrılarak McLaren Takımı’na geliyor. Yani seneye McLaren altında Ricciardo ve Norris ikilisini izleyeceğiz.

2021 Formula 1 Pilotları ve Takımları

Ferrari Takımı

Uzun yıllardır istediği performansı yakalayamayan kırmızılar bu takıma gönül vermiş bir pilot ile Sebastian Vettel ile yollarını ayırmak durumunda kaldılar. Vettel yerine ise McLaren ile güzel bir sezonu geride bırakan Carlos Sainz Jr. ile sözleşmeyi imzaladılar. Charles Leclerc de Ferrari ile yoluna devam edecek.

Renault Alpine Takımı

Alpine Takımı efsane pilot Fernando Alonso ile anlaştı. 2021 sezonunda Alonso’yu Renault Alpine Takımı ile tekrardan pistlerde göreceğiz. Takımın ikinci pilotu olarak Estaban Ocon devam edecek.

2021 Formula 1 Pilotları ve Takımları

Aston Martin Takımı

Racing Point’in isim değişikliği ile beraber yeni çehresi olan Aston Martin, Sebastian Vettel ile anlaştı. İkinci pilotu ise Stroll oldu.

Alfa Romeo Takımı

Alfa Romeo tecrübeli kurt lakaplı Fin pilot Kimi Raikkönen ile devam ediyor. Takımın ikinci pilotu ise Antonio Giovinazzi.

2021 Formula 1 Pilotları ve Takımları

Haas Takımı

Haas Takımı efsane pilot Michael Schumacher’in oğlu Mick Schumacher ile anlaşarak bizlere bir heyecan yaşattı. Pistlerde tekrardan M. Schumacher  yazısını görmek heyecanlı olacak. Takımın ikinci pilotu ise Nikita Mazepin olacak. 

AlphaTauri Takımı

Takımda şu an devam edecek pilotun Pierre Gasly olduğu açıklandı. İkinci pilotun ise çaylak Yuki Tsunoda olacağı açıklandı.

2021 Formula 1 Pilotları ve Takımları

Williams Takımı

Williams da mevcut pilotlarını koruyan nadir takımlardan birisi. George Russell ve Nicholas Latifi ile beraber devam kararı aldılar

 

2021 Formula 1 Pilotları ve  Takımları şu an için bu şekilde gözüküyor. Yeni gelişmeler oldukça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

İkinci El Araba İlanları

 

 

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here