Toyota Yaris Üretimi 4 Milyonu Buldu

0
823

Ülkemizde de yurtdışında da çokça sevilen ve satılan küçük kompakt araç Toyota Yaris üretimi 4 milyona ulaştı.

Toyota Yaris 1999’dan Günümüze

4 milyonuncu aracı hibrit motora sahip bir model olan Yaris, segmentindeki güvenlik önlemleri açısından da segmentine liderlik etmekedir. Dünyanın en büyük otomobil üreticisi konumunda bulunan Toyota 1999 yılında başlamış olduğu Toyota Yaris üretimi macerasının 4 milyonuncu ürünün vermenin haklı gururunu yaşıyor. Sorunsuz ve kaliteli araç hedefiyle neredeyse tüm ülkelerde hizmet veren Toyota, Yaris modeli ile de seviliyor. B segmentinde en çok tutulan araçlardan birisi olma başarını da gösteriyor. Ülkemizde hem ikinci elde hem de sıfır alımlarda pratik ve rahat bir araç arayanların imdadına yetişiyor.

Toyota Yaris üretimi

İlk üretimini 1999 yılında yapan Yaris modeli, 200 yılında yılın otomobil ödülüne layık görüldü. Bu ödülle beraber dikkatleri üzerine çekmeyi başaran bir model oldu Yaris. O günden günümüze de Toyota markasının hem satış hacmi hem de marka değerini yükseltmede en aktif modellerinden birisi oldu. Her geçen yıl satış hacmini artırmayı başardı. Sadece 2019 yılında Avrupa’da 224 bin adet Toyota Yaris satıldı. Bu satış oranıyla da Toyota’nın Avrupa satışlarının yüzde 22’sini oluşturdu. Aynı zamanda B segment araçlar pazarında ise Avrupa’nın yaklaşık yüzde 8 satışını oluşturdu.

Toyota Yaris üretimi

4 Milyonuncu Yaris

Toyota Yaris üretimi 4 milyon adede ulaşınca tekrardan dikkatleri üzerine çekti. 4 milyonuncu model dördüncü nesil bir model oldu. En düşük yakıt tüketimini ve karbondioksit emisyonlarını sağlamak için dördüncü nesil Toyota Hibrit Sistemine sahiptir. Mühendislik ekibi ayrıca yeni Yaris’i segmentindeki en güvenli otomobil yaparak güvenlik DNA’sını korudu. Pasif güvenlik alanında Toyota, Avrupa B segmentinde bir ilk olan orta hava yastıklarının geliştirilmesi ve standart olarak takılması ile 2020 SafetyBest ödülünü aldı. Toyota’nın 4. nesil Yaris’i standart olarak bir dizi birinci sınıf aktif özellik içeren Toyota Safety Sense’in en son sürümüyle birlikte geliyor.

Bu istikrarlı satış başarısı ve yıllardır süre gelen bir üretim başarısı ile Yaris’in geleceği parlak gözüküyor. 21 Yıldır yollarda gördüğümüz ve aktif olarak da üretimi devam eden önemli bir model. Ülkemizde de en çok tercih edilen B segment araçlardan birisi olan modelin geleceğini merakla takip ediyor olacağız.

Toyota Yaris üretimi

İkinci El Araba İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here