Toyota Yaris Yeni Euro NCAP Testlerinden Tam Not Aldı

0
1716

Yeni Toyota Yaris, Yenilenen NCAP Testlerinden 5 Yıldız Alan İlk Otomobil Oldu

Yenilenen Toyota Yaris daha güvenli otomobiller için geliştirilen 2020 NCAP testlerini başarıyla tamamladı. Testi 5 yıldız alarak almayı başaran ilk otomobil olan Yaris şimdilik testin güvenlik çıtasını belirleyen otomobil. Testlerde Yaris’in 5 kapılı Hybrid modeli kullanıldı.

Yeni Yaris küçük boyutları ve gelişmiş güvenlik teknolojileri sayesinde testte en az zarar gören araçlardan birisi oldu. Özellikle aracın ortasındaki, koltukların iç yüzüne yerleştirilen yeni hava yastıkları sayesinde yan çarpışma testinde ortaya çıkan görüntüler güven verici. İç yüzeye yerleştirilen yeni hava yastıklarının haricinde daha eski perde-kapı airbagleri de yolcuların korunmasında önemli rol oynuyor. Videodan çarpışma anında yolcuların temas etme ihtimali bulunan her yerin hava yastıklarıyla kaplı olduğunu görmek mümkün

Toyota Yaris NCAP

Toyota Safety Sense güvenlik sistemleri sayesinde akan trafikte, yayalarla ani karşılaşmalarda ve bisikletlilere yaşanabilecek muhtemel çarpışmalara karşı otomobili başarılı bir şekilde durdurmayı başarıyor. Çarpışmaları engellemenin yanında otomobilin şeritten veya yol sınırlarından çıktığını tespit edebilen sistem aracın güvenli bir şekilde şeridine geri dönmesini sağlıyor.

Euro NCAP Testinde Neler Değişti ?

Euro NCAP (Avrupa Otomobil Değerlendirme Programı) testi otomobilleri incelerken en çok dikkat edilen kriterlerden birisi. Bu test, insanlar yeni bir otomobil almadan önce o otomobilin ne kadar güvenli olduğunu anlayabilmesini sağlıyor. Markalar da teste giren otomobillerinin güvenliğini sertifikalama şansına sahip oluyor. Yenilenen test standartları ile birlikte bu testten tam not almak artık daha zor!

Test standartlarında yapılan güncellemenin en büyüğü şüphesiz 23 yıldır aynı standartlara sahip olan hareketli bariyerin, yeni ve daha gelişmiş bir hareketli bariyer sistemiyle değiştirilmiş olması.  Bunun dışında testlerde artık yan çarpışma güvenliğine daha çok önem verilecek. Bu testin daha isabetli yapılabilmesi için yan bariyer testinin hızı ve testte kullanılan bariyerin kütlesi de değiştirildi.

İkinci El Toyota Yaris İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here