BBC ve kaynakların Pazartesi günü bildirdiğine göre, Vietnam Hanor’daki ilk Formula 1 GP COVID-19 salgını nedeniyle bu yıl iptal edildi, yerel sorunlar nedeniyle de 2021’de yapılmayacak.

BBC, Hanoi Halk Komitesi başkanı Nguyen Duc Chung’un Ağustos ayında tutuklanmasının ardından geldiğini söyledi. Önümüzdeki yılın takvimini bilen bir kaynak, Reuters’e yarışın listede olmadığını doğruladı. Formula 1, taslak programın Salı günü yayınlanacağını söyledi.

Takvimin yine de, genellikle bir formalite olsa da Dünya Motor Sporları Konseyi tarafından onaylanması gerekecek.

Kasım ayında Cidde’de ilk kez bir yarışa ev sahipliği yapacak olması nedeniyle teyit edilen yeni destinasyonlardan biri Suudi Arabistan.

Takvim, Vietnam’ın olmamasına rağmen, bu yıl pandemiye bağlı iptallerden oluşan boşlukları kapatmak için kullanılan bazı pistlerin geri dönüşüyle 23 haftaya kadar uzayabilir. Portekiz’in Algarve pisti, İtalya’daki Imola ve Türkiye’den de İstanbul pisti, Vietnam’ın 25 Nisan’daki yuvasını alabilecek önde gelen yarışmacılar olacak.

Brezilya da daha önceki şüphelere rağmen takvimde kalmaya hazırlanıyor, Güney Amerika’nın tek yarışı, Rio de Janeiro’da inşa edilmek yerine Kasım ayında Sao Paulo’nun Interlagos pistine geri dönüyor.

Rio pisti çevresel nedenlerden dolayı tartışmalı ve üzerinde çalışmalar henüz başlamadı. Tartışmaların bitmemesi durumunda takvim, en son 1985’te bir yarışa ev sahipliği yapan ve Eylül ayında Belçika’nın Spa’sından devam edecek olan Hollanda Zandvoort pisti de dahil olmak üzere bu yıl iptal edilen yarışların yerini alacak.

Sezon, 21 Mart’ta Melbourne’daki Avustralya Grand Prix’iyle başlayacak.

Formula 1 GP, bu yıl kapalı kapılar ardında veya çok sınırlı katılımla devam eden yarışların, gelecek sezon seyircili yapılması bekleniyor.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here