F1 İspanya GP Ardından Pilotların Açıklamaları

Formula 1’de İspanya GP geride kalırken, bu pistte yapılan son 5 yarışı kazanan Lewis Hamilton şampiyona liderliğini sürdürdü. İspanya GP sonrasında pilotlarla neler söyledi? Kimler aldığı sonuçtan memnundu, kimler değildi?

İşte bazı pilotlar ve takım yöneticilerinin İspanya GP açıklamaları;

Pilotlar

Lewis Hamilton: Oldukça yakın bir starttı. Açıkçası pistin sağ tarafında biraz kauçuk vardı ve Red Bull harika bir start aldı. 1. Virajda Max’e yeterince yer vermeye çalıştım. Agresif olmama o an için gerek yoktu. Sonrasında uzun süre Max’ı yakalamaya çalıştım. 20 saniye geriden gelmek gerçekten zorlayıcıydı ama bu iyi bir riskti, gerçekten harika bir stratejiydi.

İkinci kez pite gelmeden önce kendince takımdan gelen bu talimatı uygulama konusunda düşündüğünü belirten Hamilton; sonunda takımın dediğine uyduğunu söyledi ve onlara çok güvendiğini belirtti.

Ayrıca Hamilton, Bottas’a gelen talimattan haberi olmadığını ve Fin pilotun tamamen adil şekilde yarıştığını söyledi.

İspanya GP Max

Max Verstappen: Yumuşak lastiklerde bile benden daha hızlıydı. Sonrasında orta lastiklerle sürekli 1 sn aralığında kalmayı başardı. Sonrasında bir pit stop daha yaptılar ve o an her şeyin bittiğini anladım. Ben zaten lastiklerde zorlanıyordum ve o her tur farkı kapatıyordu. Bir nevi avlanmayı bekliyordum.

Kendi stratejisiyle alakalı da konuşan Hollandalı pilot; “İkinci pit stopu yapsaydık, onu yeniden yakalayabilir miydik emin değilim. Gerçekten performans açısından gerideydik. Yine de, ben elimden gelen her şeyi yaptım.” dedi.

Valtteri Bottas: İlk turda, üçüncü virajın çıkışında Charles’a geçilmek yarışımı zora soktu. Sonrasında da üzün süre arkasında sıkıştım. Bu da yarışımı zora soktu. Yoksa, hızımız benzerdi. Yazık oldu ancak en azından podyuma çıkabildik.

Ayrıca starttaki durumla alakalı da konuşan Bottas; Leclerc’i görmediğini ve gördüğünde de artık çok geç olduğunu söyledi. Fin pilot sözlerine, 1. ve 2. virajda önündeki olayın (Verstappen-Hamilton) ona momentum kaybettirdiğini de ekledi.

İspanya GP Lec Bot Geçiş

Charles Leclerc: Doğrusunu söylemek gerekirse çok iyi bir yarış çıkardık. Hata yapmadık ve stratejimiz çok iyiydi. Başlangıçta sadece dördüncü olacağımızı düşünüyordum ancak Bottas’ı geçtikten sonra podyuma çıkma hayali kurmaya başladım. Her şeye rağmen bundan iyisini yapamazdık. O sebeple sonuçtan çok memnunum.

Hala podyum yarışında olmasalar da geçen yıldan daha iyi olduklarını belirten Monako’lu pilot; ‘’Yavaş virajlarda güçlüyüz ve bu, Monte Carlo için iyi olabilir. Ancak daha yapılacak çok fazla iş var. Gerekli ayarları yaptıktan sonra Mercedes ve Red Bull yine önümüzde olacaktır.” dedi

Sergio Perez: Bugün elimden gelen her şeyi yaptım, Daniel’ı geçmek uzun süremi aldı. O, ana düzlüklerde çok hızlıydı. Bulunduğum yer, insanları geçebilmem için iyi bir konum değildi.

Daniel Ricciardo: Üç tür eğlence vardır. İlki kazanmak, ikincisi atak yapmak, üçüncüsü savunma yapmak. Yani bu yarış, en az eğlenceli olan yarış kategorisindeydi ama yine de güzeldi. Hatalar yaptım ve bunlardan kendime ders çıkardım. Fakat genel anlamda iyi bir yarıştı ve takım ikinci bir pit stop için beni doğru zamanda çağırdı.

Carlos Sainz: Dürüst olmak gerekirse bugünden pek de memnun değilim. Aracımız, bugün aldığımız sonuçtan daha iyi bir tempoya sahipti. Bugün, ilk kez orta grubun en hızlı aracına sahipmişiz gibi hissettim. Fakat kötü bir ilk tur geçirdim. İlk virajda sıkışıp kaldım ve bir yere gidemedim. Kaçırdığımız bazı puanlar olduğunu hissediyorum. Ancak, yarış boyu trafikte kaldım ve hiç temiz havada gidemedim. Önüm açık olsaydı yarışım farklı gidebilirdi.

Lando Norris: Yarışta aracın arka tarafıyla alakalı bazı sorunlar yaşadıklarını belirten Norris, geçişin de zor olması sebebiyle daha iyi bir iş çıkaramadıklarını belirtti. Ayrıca genç pilot, ‘’Portekiz gibi veya Barselona gibi aracın arkasıyla daha çok problem yaşadığımız pistlerde Ferrari daha rekabetçi gözüküyor.’’ dedi.

Esteban Ocon: Gerçekten zordu, sanırım yarış boyunca göz önünde bulundurmamız gereken epey şey vardı. Fakat bugün Ferrari kadar hızlı değildik ve McLaren’a da ayak uyduramadık. Haliyle sıralama turlarındaki kadar rekabetçi değildik.

Sebastian Vettel: Bizim için zor bir gün oldu. Lastikleri erken değiştirdim ve piste Kimi’nin arkasında döndüm. Bu da muhtemelen lastiklerin hızlı aşınmasına neden oldu. Geriye dönüp baktığımızda, neyin farklı yapılabileceğimizi söylemek kolay oluyor. Ancak son turlarda daha yeni lastiklere sahip olanlara karşı yerimizi korumak zordu.

İspanya GP Alonso

Fernando Alonso: 2 kez dünya şampiyonu, yarıştan keyif aldığını ancak bulundukları konum sebebiyle lastik korumakta zorlandıklarını söyledi. Ayrıca Alonso, geri dönüp baktığında, tek pit stratejilerinin biraz iyimser olduğunu da belirtti.

Yuki Tsunoda: Aracın muhtemelen bir vites kutusu arızasıyla yolda kaldığını belirten Japon pilot, hafta sonunun başından itibaren oldukça sinir bozucu bir süreç yaşadığını belirtti.

Takım Yöneticileri

Toto Wolff: Bottas’ın Hamilton’a yol vermesi olayı ile alakalı konuşan Wolff, ‘’ Pilotların içgüdüleri böyledir. Bottas’ın yol vermesini isterdim. Çünkü Lewis farklı bir staratejide, biraz daha hızlı gidecekti. Ancak, yine de istediğimiz sonucu aldık. Valtteri’nin zor bir gün geçirdiğini ve neden sinirlendiğini anlayabiliyorum. Yine de bu konuyu samimi bir şekilde değerlendireceğiz.’’ dedi.

Christian Horner

Christian Horner: Lewis ve Mercedes’e şapka çıkarıyorum, onlar bugün daha hızlı olan taraftı. İki bölümde de bizi rahatça yakından takip edebilmeleri bunu gösterdi. Yaptığımız yavaş pit sonrası, pite girip bizi geçebilirlerdi ama yapmadılar.

Sergio Perez ile alakalı da konuşan Horner, pilotunun araca alışmaya başladığını söyledi. Ancak Mercedes ile stratejik anlamda yarışabilmek için ona daha ön sıralarda ihtiyaçları olduğunu da sözlerine ekledi.

Helmut Marko: Verstappen’in yavaş piti ile alakalı konuşan Marko; bir yanlış anlaşılma yaşandığını, Max’ın yarış mühendisinin söylediklerini yanlış anladığını ve 1 tur erken pite geldiğini belirtti. Sonrasında bu lastiklerle olabildiğince uzun gitmeye çalıştıklarını ancak olmayacağını görünce, en hızlı tur puanı için bir pit daha yaptıklarını söyledi.

Bazı İspanya GP açıklamaları bu şekildeydi. Daha fazla Formula 1 içeriği için bizi takip etmeye devam edin.

Formula 1 İspanya GP Yarış Özeti ve Değerlendirmesi

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here