MG Cyberster Görücüye Çıktı!

2024 yılında 100. Yaşını kutlayacak olan İngiliz otomobil markası MG, yeni otomobilini tanıttı. MG Cyberster yüzde 100 elektrikli konsept versiyonu ile görücüye çıktı. Araç tasarımıyla dikkatleri üzerine çekti.

MG geçtiğimiz ay yapılan 2021 Şangay otomobil fuarında iki koltuklu bu araca karşı olan ilgiyi takip edeceğini belirtmişti. Şirket, aracı üretime sokup sokmayacağına karar vermek için kurduğu ‘’MG CyberCUBE’’ platformuna 5000’den fazla kayıt alırsa aracı üretime alacağını belirtmişti. Sonuç da MG’nin istediği şekilde oldu ve platforma 5000’in üzerinde kayıt geldi. Bunun üzerine İngiliz marka, Çin sosyal medya platformu WeChat üzerinden aracı üretime sokmayı planladığını duyurdu. Ayrıca firma çeşitli pazarlara girmek için sağdan sürüş olan ülkelere de uygun modeller üretecek.MG Cyberster

Tasarım

Elektrikli iki kapılı roadster; 1962’de piyasaya sürülen saygıdeğer MG B dahil olmak üzere, İngiliz markasının geçmiş modellerinden izler taşıyor. Ancak, kullanılacak teknoloji ve tasarım anlamında ‘’geleceğin vizyonu’’ olarak tasarlanmış. Aracın üretim versiyonu, genel olarak konsept modele sadık kalacak.

MG ana şirketi SAIC’in Londra tasarım merkezinin bir ürünü olan Cyberster, aerodinamik verimliliğe vurgu yapılarak tasarlandı. Bu konuda verilebilecek ana başlıklar; büyük ön hava kanalı, düz arka taraf ve ‘’hacker blade’’ adı verilen tekerlek tasarımları.

Cyberster, klasik MG modellerinden esinlenerek, açılan yuvarlak “Magic Eye” LED farlara sahip. Ayrıca arabanın yanlarında cesur ‘’laser belt’’ LED şeritler bulunduruyor. Düzleştirilmiş arka kısım ise, Union Jack bayrağının unsurlarını içeren bir LED ışık tasarımına sahip.

Ayrıca iç tasarım anlamında da sürücü odaklı bir çalışma yapıldığı görülüyor. Kokpit ortadan ikiye bölünmüş durumda ve burada tamamen dokunmatik 2 farklı ekran bulunuyor.

Tasarım merkezinin başkanı Carl Gotham, Cybester’ın “MG’nin geleceğine güçlü bir şekilde bakan, mirasına dokunan ama daha da önemlisi en son teknoloji ve gelişmiş tasarımları üzerine inşa edilen cesur model” olduğunu söyledi.

Performans

MG, Cyberster’ın tüm teknik detaylarını henüz yayınlamadı. Ancak verilen bilgilere göre model, sahip olduğu batarya teknolojisi sayesinde 800 km’lik bir menzile ulaşabiliyor. Ayrıca 0-100 km/h hızlanma süresi 3 saniyenin altında olacak.

MG Cyberster ‘de, akıllı sürüş, 5G bağlantı ve 3’üncü seviye otonom sürüş teknolojileri de yer alacak.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here