Britanyalı bir otomobil üreticisi olan MG, ülkemizde de ZS ve HS modelleri ile oldukça seviliyor. Marka geçtiğimiz yaz MG 4 Electric modelini tanıtmıştı. 2023 yılında Türkiye’ye geleceği söylenen model hakkında sevindirici bir açıklama geldi. MG 4 Electric, Euro NCAP çarpışma testlerinden tam not aldı! İşte detaylar…

450 km menzili ve özel platform teknolojisi ile tanıtıldığı ilk günden bu zamana dikkatleri üzerine toplayan MG 4 Electric, Euro NCAP testlerinden 5 yıldız almayı başardı. Model hakkında Euro NCAP’in resmi sitesinde yapılan açıklamalar da bizim hayli dikkatimizi çekti. MG 4 Electric’in MG 4’ün yetişkin yolcu güvenlik derecelendirmesi % 83. Bu derecelendirme çocuk yolcularda ise %80 olarak ölçülmüş.

mg 4 electric

MG 4 Electric Teknik Özellikleri

Modelde SAIC Motors markasının geliştirdiği en ince batarya kullanılacak. Böylece 51 ve 64 kW’lik batarya seçenekleri modelde yer alacak. MG 4’ün ilk bataryası 350 km menzili ile uygun fiyatlı olacak. 64 kW’lik ünitesi ise 450 km menzil vaadi ile alternatif seçenek olacak. Bu veriler ile modelde 170 ve 205 bg güç seçenekleri mevcut olacak. Üstelik model sadece arkadan itiş seçeneğine sahip olacak. Son olarak bu teknik veriler ile birlikte modelin en güçlü versiyonu 0-100 km/s hızlanmasını 8 saniyede tamamlayacak.

mg 4 electric arka

MG 4 Electric Dış Tasarım

İkonik bir dış tasarıma sahip olan model;

  • 4.287 mm uzunluğa,
  • 1.835 mm genişliğe ve
  • 1.504 mm yüksekliğe sahip olacak.

Aynı zamanda hem konforlu hem de son derece ferah bir kabin de modelin sevilen özelliklerinden.

MG 4 Electric’in hangi versiyonlarının Türkiye’ye geleceği henüz belli değil. Ancak gelecek modellerin 2023 yılının ilk çeyreğinde Türkiye’de olacağını biliyoruz.

Sıfır Km MG Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here