2024 Mazda CX-90 modeli için yeni bir teaser yayınlandı. Buna göre şirket, E Skyactiv PHEV adında şarj edilebilir hibrit aktarma organlı modeliyle göz kırptı. Ayrıca Mazda’nın bu modeli, ulusal anlamda, ilk elektrikli model olma unvanının da sahibi olacak. Son olarak ise modelin tam lansmanının Ocak 2023’te yapılacağını da belirtelim. Şimdi ise sizler için derlediğimiz tüm detaylara göz atalım.

2024 Mazda CX-90 Modelinin Şarj Dolum Yeri Yolcu Kısmında Bulunabilir

Teaser ile ilgili detaylara göz atmaya başlayabiliriz. Buna göre ilk gözümüze çarpan detay elinde şarj tablosu tutan bir kişi. Fakat bu kişinin modelin sağ tarafında bulunduğu dikkatimiz çekti. Buradan ise şarj edilebilir hibrit sisteminin CX-90 modelinin yolcu tarafında olduğunu çıkartabiliriz. Fakat tabi ki de henüz kesinleşen bir durum söz konusu değil. Aslında bu model için tam tanıtımdan önce kesinleşen bir şey yok ifadesi büyük anlam taşımakta. Çünkü 2024 Mazda CX-90 modelinin daha eski bir teaserında, araçta sıralı altılı bir rozet gözükmekteydi. Buna ek olarak ise Mazda model ile ilgili ilk duyurusunda “İlk 2024 CX-90’nın ülke çapında bir şarj edilebilir hibrit elektrikli araç olarak satışa sunulacağı” ifadesini kullanmıştı. Fakat bununla birlikte modelin yalnızca şarj edilebilir hibrit olarak karşımıza çıkacağı ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

2024 Mazda CX-90 Teaser

Kesinleşen bir durum mevcut değil fakat model ile ilgili birçok ihtimal bulunmakta. Bunlardan biri olarak ise şirketin CX-60’tan CX-90’a şarj edilebilir hibrit 2.5 litrelik dört silindirli motoru getirebilme ihtimalini söyleyebiliriz. Bu kurulum toplamda 327 beygir gücü ve 500 Nm tork üretmekte. Ayrıca 0-100 arası da 5.8 saniye. Aracın azami hızı ise 200 km/sa olarak ölçülmekte. Son olarak ise sahip olduğu 17.8 kWh’lık pil, WLTP verilerine göre 63 kilometre menzile sahip. Dipnot olarak ise CX-60 modelinin bazı pazarlarda 48 volt hafif hibrit sistemli 3.3 litrelik sıralı altılı şekilde de satıldığını belirtelim.

Satılık Tüm Mazda Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here